SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kırklareli ve Sivas Birinci

A- A+ PAYLAŞ

 

Malatya'da, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) tarafından organize edilen Halk Oyunları Türkiye Gençler Şampiyonası sona ererken, Kırklareli ve Sivas birinci oldu. 
   
Malatya Belediyesi alanında 18 takımın katıldığı şampiyonada takımlar Düzenlemeli ve Düzenlemesiz kategorilerde yarıştı.
  
Yarışma öncesinde açılış töreni gerçekleştirildi. Törene Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak, AKP Milletvekili Cemal Akın, Malatya Belediye Başkan Vekili Hasan Atay, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Selim Pilten, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Gürhan Ozanoğlu ile Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı'nın yanı sıra sivil toplum kuruluşları temsilcileri, dernek ve oda başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. 
  
Şampiyonanın açılış töreninde bir konuşma yapan THOF Derleme ve Araştırma Kurulu Üyesi Kemal Deniz, "Biz halk oyunlarının kültürümüzün özü olduğuna inanmaktayız. Bu nedenle böyle güzel bir etkinliği Malatya'da yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. 
  
Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı ise, halk oyunlarında Türk kimliğinin yattığına dikkat çekerek, "Türk kimliği, bu kıyafetlerde, ezgilerde ve halk oyunlarındaki hareketlerde yatıyor. Bu nedenle halk oyunlarını çok önemsiyoruz" diye konuştu.
  
Malatya Belediye Başkan Vekili Hasan Atay da, "Belediyecilik sadece alt yapı ve üst yapı hizmetleri vermek değildir. Belediyecilik sağlık, sosyal ve kültürel alanlarda da çalışmalar yapmaktır. Malatya Belediyesi de, sosyal hizmet anlamında Sayın Başbakanımız tarafından ödüllendirilmiştir. Bundan sonrada bu tür çalışmalara katkılarımız artarak, devam edecektir" ifadelerini kullandı.
  
Malatya Milletvekili Cemal Akın ise, halk oyunlarının Türk kültürüne ait olan bir faaliyet olduğunu belirterek, "Halk oyunları Türk halkının, Türk milletinin içerisinden doğmuş bir faaliyettir. Hiçbir ülkenin folkloru bizim folklorumuz kadar zengin değil" dedi.
  
THOF Başkanı Gürhan Ozanoğlu da, gençlerin Türk kültürünü devam ettirmelerinden dolayı çok mutlu olduklarını kaydederek, "Gençlerimiz kültürlerine sahi çıkıyorlar. Bu nedenle de çok büyük alkışı hak ediyorlar" şeklinde konuştu. 
  
Yapılan konuşmaların ardından şampiyonanın Malatya'da düzenlenmesine emeği geçenlere plaket takdiminde bulunuldu.
  
Daha sonra yarışmalara geçildi. Düzenlenmeli ve Düzenlemesiz dallarda gerçekleştirilen yarışmalara 18 kulüp katıldı. Yarışma sonrasında Düzenlemeli dalda Kırklareli Anadolu Lisesi Spor Kulübü birinci oldu. Bursa Nilüfer Belediye Spor Kulübü ikinciliği elde ederken, İstanbul Karagücü gençlik ve spor kulübü  üçüncü oldu. 
  
Düzenlemesiz dalda ise, Sivas Yüce Yurt Spor Kulübü  birinciliği elde ederken, Elazığ Hayder Spor Kulübü ikinci ve  Edirne Belediyesi Spor Kulübü üçüncü oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız