SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kırlangıç'ta Birlik Yemeği

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:43:04
Kırlangıç'ta Birlik Yemeği
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Kırlangıç Mahallesi (köyü)'nde birlik ve dayanışma yemeği etkinliği düzenlendi. 

Kırlangıç Mahallesi tarafından geleneksel hale getirilen birlik ve dayanışma yemeği etkinliğinin ikincisi düzenlendi. Kırlangıç Mahallesi'nde düzenlenen etkinliğe Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, mahalleliler ve davetliler katıldı.

Etkinlikle ilgili açıklamada bulunan Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, "Birçok mahallemizin böyle etkinlikleri var. Kırlangıç Mahallesi'nin de böyle bir etkinlik yapması güzel bir şey. Kırlangıç, bölgede tarihi itibariyle ağırlığı olan bir yer. Neredeyse 800 yıla yakın bir geçmişi olan bir coğrafya" dedi.

Doğan, Kırlangıç Mahallesi'nin 1990 yılında talihsiz bir olay ile gündeme geldiğini anımsatarak, "Kırlangıç Mahallesi kısa bir sürede dağılma eğilimine girdi. Ama zaman içerisinde de bahçelere evler yapıldı. Bu sayede Kırlangıç, tüzel kişiliğini devam ettiriyor. Böyle bir etkinlikle de dağılan Kırlangıçlıları bir araya getirmek güzel bir etkinlik oldu" ifadelerini kullandı.

Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ise, Kırlangıçlıların bir araya gelmesi adına düzenlenen etkinliğe katılmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Bizde bu birlik, beraberlik ve kardeşliğe; devlet-millet birlikteliğine önem verdiğimizden dolayı katıldık. İnşallah bu birlik yemeğinin Türkiye'deki Alevi-Sünni, Kürt-Türk kardeşliğine vesile olması temennisiyle, bizde mahallelerimiz ve dedelerimizle beraberiz" diye konuştu.

Etkinlik, yemeklerin yenilmesinin ardından sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız