SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kirletilen Su Ağaçları Kuruttu"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:16:22
A- A+ PAYLAŞ

Çarmuzu Mahallesi ile hemen bitişiğindeki Hatunsuyu Beldesi'nde bulunan ve sulama suyu ile sulanan meyve ağaçları bilinmeyen nedenlerle kururken, sulanmayan ağaçlar ise yeşilliğini koruyor. Sulama suyunun kirliliğinden kaynaklanan pis koku da bölge sakinlerini canından bezdirdi. Sulama suyu kirliliğinin nedenleri hakkında Şeker Fabrikası atık sularının  ile yeni yapılan Devlet Hastanesinin atık sularından kaynaklandığı yönündeki iddialar güç kazanıyor.   

Şeker Fabrikası katı atık şebekesinin, Malatya Atıksu Arıtma Tesisi şebekesine bağlandığı Yeşiltepe üst geçidi kavşağında yapılan bir altyapı çalışması sırasında hasar gördüğü, hasar gören kısımların onarılması sırasında bağlantının Arıtma Tesisi şebekesi yerine Çarmuzu ve Hatunsuyu Sulama şebekesine bağlandığını ve yeni yapılan Devlet Hastanesi’nin atık sularının da geçici olarak Şeker Fabrikası atık su şebekesine bağlandığı, bu durumunda  ağaçların  kurumasına ve çevreye kötü kokular yayılmasına neden olduğu iddialarının bir an önce araştırılması gerektiği vurgulandı. 

Sulama suyu şebekelerinin Yeşiltepe üst geçidi kavşağından çekilen bir hatla geldiğini belirten yöre sakinlerinden Selahattin Özbey  “Geçtiğimiz yıllarda yapılan doğalgaz çalışmaları sırasında hattımız zarar gördü. Ondan sonraki dönemlerde zaman zaman kısa aralıklarla bu sıkıntıları yaşıyorduk. Şeker Fabrikasının atık suyunun, sulama şebekemize bilerek veya bilinmeyerek bağlandığı gibi kuşkularımız var. Sulanan ağaçların kururken, sulamadığımız ağaçların gür kalması kuşkularımızda haklı olduğumuzun kanıtı. Bizler artık bu kirli suyu istemiyoruz. Yetkililer, bizlere temiz bir sulama suyu temin etsinler”  diyerek soruna acilen müdahale edilmesini istedi.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN (Malatya Hakimiyet Gazetesi)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız