SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kirletmek Suçtur..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Adalet Tulaz Aslan, Tohma çayında yaşanan çevre kirliliği iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

Baro'da bir basın açıklaması yapan Av. Adalet Tulaz Aslan, "Fırat nehrini besleyen önemli kaynaklardan biri olan Tohma Çayı, 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgelerinin yeterince arıtılmayan atık sularının akıtılması nedeniyle kirlenmiş bulunmaktadır. Kirliliğin boyutu sudaki oksijen oranının sıfır noktasına gelmesine neden olacak kadar fazladır. Bu durum çevre felaketi ile karşı karşıya olduğumuzu göstermektedir. Durumun vehameti nedeniyle tüm resmi kurumları toplumsal duyarlılığa ve gereğini yapmaya davet ediyoruz. Yaşanan çevre kirliliği Türk Ceza Kanunu'nun kapsamında da suç oluşturmaktadır. Buna ilişkin düzenlemeler 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nda, 'Çevreye Karşı Suçlar' başlığı altında öngörülmüş olup çevrenin atık ve artıklarla kasten ve taksirle kirletilmesi 181 ve 182. maddelerde düzenlenmiştir. Kanun gereğince cezalandırabilme koşulu eylemi çevreye zarar verecek boyutta gerçekleştirilmesi olup bu hususta İnönü Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Proje Koordinatörü Doç. Dr. Didem Gökçe gerekli inceleme ve tahlilleri yapmıştır. İnceleme sonucunda, atıkların içindeki kimyasal maddelerin Tohma Çayı'ndaki oksijen oranını sıfıra indirdiği tespit edilmiştir. Bu durum sudaki tüm canlıların yok olması, bu su ile sulanan ağaçların kuruması, su ile sulanan besinlerle beslenen insanların hastalanmasına hatta ölmesi anlamına gelmektedir. Konu hakkında uzman raporu da bulunduğuna göre geri dönüşü mümkün olmayacak zararların yaşanmaması için çevre felaketinin önüne geçilmeli ve gerekli tedbirler alınmalıdır. Bu hususta Malatya Barosu olarak Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız