SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kirli Zihinlerin Oyununa Gelmeyin"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:49:11
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genç İş Adamları Kongresi'nde gençlere çağrıda bulunarak, "Sizi sokaklara atarak ölüme gönderen kirli zihinlerin oyunlarına gelmeyin. Hayatlarını karartarak sizleri dağlara, barikatlara mahkum etmeye çalışanları dinlemeyin. Yüreklerinize sevgi yerine nefret ekenlere fırsat vermeyin. Gençlerimizin geleceğini çalanlara bugün hep birlikte ‘yeter artık’ diyelim" dedi. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu Genç MÜSİAD tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Genç İşadamları Kongresi’ne katıldı. Kongrede genç iş adamlarına seslenen Davutoğlu, “Sizler ne 28 şubat, ne koalisyon hükümetlerini yaşadınız. 1990’da kurulan abilerinizin kapısını çalın ve tecrübelerini dinleyin. Eski Türkiye kendi kabuğuna çekilmiş bir Türkiye idi. Koalisyonlarla sürekli kriz yaşayan bir Türkiye idi. Yeni Türkiye ise kabuğunu kırdı, yüzünü dünyaya çevirdi” diye konuştu.

“HER KOMPLOYU DENEDİLER, OLMADI”

AK Parti’nin 1 Kasım seçimlerinde oyunu yüzde 9 oranında arttırdığına dikkat çeken Davutoğlu, “7 Haziran’da bütün ülkeye seslenmiştim. Demiştim ki ‘sizin mesajınızı aldık. Biliniz ki bunu doğru okuyacağız. Sakın ola kimse kaygı duymasın bir an dahi bu ülkede yönetim boşluğuna izin vermeyeceğiz demiştim. Başka ülkelerin siyasi gelişmelerine bakın. Hiçbir ülkede herhangi bir parti 5 ayda yüzde 9 puan artışı sergileyemez. Bunun sırrı nerede diye sorarsanız. 7 Haziran akşamı paniğe kapılmadan halkımıza ‘merak etmeyin kim kaos planı yaparsa yapsın bu planları boşa çıkaracak kadrolar emrinizde’ dedik. 1 Kasım’a kadar nasıl komplolara karşı karı kaldığım biliyorsunuz. Suruç saldırısı, Ankara saldırısı, Ceylanpınar’da polislerimizin şehit edilmesi, her komployu denediler. Olmadı olmayacak. 7 Haziran 1 Kasım arasında verdiğimiz sözü tuttuk. Halkımıza bırakın kısa bir yönetim boşluğunu 1 dakika dahi yönetim boşluğu hissettirmedik. Teröre karşı mücadele yürüttük, ekonomik kriz ile boğuştuk. Bir çok uluslararası karşı kampanyalarla uğraştık ama sırtımızı ne millete döndük ne de içimize kapandık. Milletimize güvendik ve Türkiye’yi 1 Kasımda herkesin hayranlıkla izlediği demokrasi zaferi ile buluşturduk. Yüzde 49.5 oy desteği herkese nasip olmaz” şeklinde konuştu.

“HERKESE 2 ANAHTAR VERECEĞİZ’ DEDİLER, ELDEKİ ANAHTARLAR DA GİTTİ”

Gençlerle ilgili vaatleri bir bir hayata geçirdiklerini anlatan Davutoğlu, “Artı Türkiye’de genç olmak başlı başına bir onur. Gençlerin genel sağlık sigortası pirim borçlarını sıfırlıyoruz. Öğrencilerin staj yapmalarını özendirici tedbirler alıyoruz. Bütün gençlerimize taahhüdümüz vardı. Gençlere ücretsiz internet erişim imkanı getirecek ve her gencimizin internete ücretsiz erişimini sağlayacağız. Bir haftada baktım ki gençler sosyal medyada daha doğrudan hareket geçiyorlar dün Facebook’tan anlı yayın yaptık. Bundan sonra basın mensupları üstlerine alınmasın ama kendi yayınımızı kendimiz yapacağız. Öyle görünüyor. Seçim öncesinde gençlerle bir sohbette bir araya gelmiştim. Gençlerle kütüphane sohbetlerine devam edeceğiz ama arada sırada Facebook sürprizleri yapacağız. Gençlerimizin bursunu 330’dan 400 TL’ye çıkaran kararı aldık. Gençlerimiz için GENÇDER programını hayata geçiriyoruz. Sanatsal faaliyet ve sportif etkinliklerde bulunan gençlerimize proje bazlı destek vereceğiz. Genç kabiliyetlerin ortaya çıkması için her türlü engeli kaldıracağız. Dünyayı tanımak için pasaport lazım. Taahhütlerimizden biri idi. Öğrenim gören gençlerimizin pasaport harcını kaldırıyoruz. Ayrıca THY ile konuştuk gençlerimizin yurt dışı seyahatlerinde yüzde 20 indirim sağlıyoruz. Allah’ın izni ile bunların bir kısmını hayata geçirdik. Türkiye’de artık her şey çok daha kolay olacak. Allah’ın izni ile yerine getirdiklerimiz dışında bütün vaatlerimiz 3 ayda hayata geçecek. Eskiden vaatler seçim öncesinde yapılır unutulurdu. Şimdi vaatler seçimden 3 ay sonra hayata geçiriliyor. Türkiye geçmişte ne vaatler gördü. ‘Herkese 2 anahtar vereceğiz’ dediler sonra eldeki anahtarlar da gitti” ifadelerini kullandı.

“SİZİ DAĞLARA, BARİKATLARA MAHKUM ETMEYE ÇALIŞANLARI DİNLEMEYİN”

Konuşmasında gençlere çağrıda da bulunan Davutoğlu, şunları söyledi:

“Sınırlarımızın dört bir yanında savaşın yaşandığı, çocukların derin sularda hayalleri ile vedalaştığı, eline taş tutuşturulan gençlerimizin kendi topraklarını yakması için kandırıldığı şu günlerde kardeş olmaya, örnek olmaya ihtiyaç var. Sokakta savaş itilen çocuklarımızı geri kazanmaya ihtiyacımız var. Şu anda hayatların nasıl kararttıklarını göremeyen gençlerin yeniden doğuşlarını görmeye ihtiyaçlarımız var. Sizi sokaklara atarak ölüme gönderen kirli zihinleri oyunlarına gelmeyin. Hayatlarını karartarak sizleri dağlara, barikatlara mahkum etmeye çalışanları dinlemeyin. Yüreklerinize sevgi yerine nefret ekenlere fırsat vermeyin. Gençlerimizin geleceğini çalanlara bugün hep birlikte ‘yeter artık’ diyelim. Hendek kuranlara, tuzak kuranlara, cami yakanlara ‘yeter artık’ diyelim. Uğun temiz bembeyaz bir sayfa açalım. Devlet her zaman bu ülkenin güzel gençlerinin yanında. Yeter ki atın elinizdeki taşları sopaları. Ailenizin yuvalarını yakmayın, yıkmayın. Kulağınıza fısıldanan yalanlar uğruna geleceğinizi bir kenara atmayın. Sizin iyiliğiniz için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz”

“HER BİRİNİZ DİYARBAKIR’DA BİR GENÇ ESNAFI CAN KARDEŞİ EDİNİN”

Davutoğlu, genç işadamlarından da Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki esnaflara sahip çıkmalarını isteyerek, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da hendeklerden, barikatlardan etkilenen, iş dünyasında önemli engellerle karşılaşan genç esnaflara sahip çıkın. Her biriniz Diyarbakır’da, Şırnak’ta, Van’da bir genç esnafı kan kardeşi, can kardeşi edinin. Ekonomi bakanlığımız devreye girebilir. MÜSİAD devreye girebilir. Buradaki her kardeşimin Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da bir helal lokma kardeşi olsun. Biz ülkenin doğusu batısını kuzeyini güneyini kavuşturmaya geldik. 1 Kasım akşamı söylediğim gibi biz bu bereketli topraklara sadece muhabbet ekmeye geldik” dedi.

DEİK GENEL KURULUNDA..

Bu arada, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Olağan Genel Kurulu, Swissotel The Bosphorus'ta düzenlendi. Genel Kurula Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, eski Ekonomi Bakanı Ak Parti Deniz milletvekili Nihat Zeybekçi, İstanbul Valisi Vasip Şahin, DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve iş dünyasından çok sayıda temsilci katıldı.

“TÜRK ÖZEL SEKTÖRÜNÜN YURT DIŞINDAKİ YÜZÜ DEİK’TİR”

Genel Kurul’da konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, DEİK’in son dönemde yapılan değişikliklerle yeniden yapılandırıldığına dikkat çekerek, “Türk özel sektörünün yurt dışındaki yüzü DEİK’tir. DEİK kurulduğu 1986 yılından bu güne kadar birçok faaliyetlere öncülük etti. Kurduğunuz ortaklıklar, yatırımlarınız, ihracatınızla Türkiye’nin yüz akısınız. Hükümet olarak hayata geçireceğimiz bütün politikalarla ilgili sektör temsilcileri ile görüşmeye önem veriyoruz. Son bir yıl içinde bu heyette bulunan birçok dostumuzla da bir araya geldik. Şunu iyi biliyoruz. Türkiye’de gerçek kalkınma ve büyüme toplumun bütün kapasitesini hareket geçirmekle olur. Biz karar vericiler ancak sizle birlikte yürürsek netice alırız. İlan ettiğimiz reform koordinasyon ve izleme kuruluna DEİK’in de istişari anlamda katılacağını duyurmak istiyorum” diye konuştu.

“AVRUPA’DA YÜZDE 85 KATILIM, YÜZDE 97.5 TEMSİL VE YÜZDE 49.5 İKTİDAR ÇIKMAZ”

Yeni bir döneme girildiğini belirten Davutoğlu, “Türkiye’nin demokrasisine gıpta ile bakıldığını görmekten memnuniyet duyuyorum. Gelişmiş hiçbir Avrupa demokrasisinde yüzde 85 katılım, yüzde 97.5 temsil ve tüm bunların içinden de 49.5 iktidar çıkmaz. Biz bunu başardık. Sadece oy desteğinden bahsetmiyorum. Aynı şekilde yüzde 97.5 temsil gücüne atıfta bulunuyorum. Bu temsil gücüyle TBMM demokrasi tarihimizin en yüksek temsil oranına sahip olmak üzere özel sorumluluklara da sahip. Muhalefete de çağrıda bulunuyorum. Hep birlikte temsil gücü yüksek bu meclisin görevini yapması ve beklenen reformları gerçekleştirmemiz lazım. Hükümetimizi kurduk. Hükümet programımız onay aldı. AB’ye tam üyelik başta olmak üzere yeni bir sayfa açtık. Sadece hükümetimizin eylem planını açıklamadık, 3 aylık, 9 aylık, 12 aylık perspektiflerle taahhütlerde bulunduk” şeklinde konuştu.

“FACEBOOK CANLI YAYININDA SÖZLERİ YERİNE GETİRDİĞİMİZİ İFADE ETTİM”

Başbakan Davutoğlu dün facebook’tan yaptığı canlı yayın deneyimini de paylaşarak, “Dün Facebook’tan canlı yayınla bir hafta içerisinde verdiğimiz sözlerimizin yerine getirdiğimizi ifade ettim. Ben de beklemiyordum. Habersiz yaptığımız bu canlı yayına ilk 1 dakikada 17 bin kişi katıldı, akşama kadar 1 milyonu aşkın vatandaşımız bunu izledi. Bu da şunu gösteriyor. Tabii sanal medyayı iyi kullanmak lazım ama milletimizin heyecanla bizi takip ettiğini gösteriyor. Biz hesap verme makamındayız. Biz bu hesabı bir tek Allah’a ve milletimize veririz, başka hiç kimseye vermeyiz. Bu yeni bir katılımcı demokrasi anlayışı. Bütün teknolojik imkanları kullanarak bundan sonra da milletimizle iletişim içinde olmaya özen göstereceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmasında katılımcılara Türkiye’nin ekonomik anlamda yaşadığı değişim ve dönüşümü anlatan Davutoğlu, “Önümüzdeki dönemde de dış ticareti arttırırken cari açıkları azaltmak için, ülkemizi katma değerde yukarı çıkaracak, enerji bağımlılığımızı azaltacak reformları devreye sokmaya kararlıyız. Bu rakamlardaki iyileşmeler elbette sevindirici. Arge tasarım markalaşma alanlarında yetkinliğimiz arttırmalıyız. Yeni reform hükümeti programımızla bu değişimi sağlayacağız ve ikinci atılım dönemini başlatacağız. Zihniyet ve politika değişimini iyi anlamamız gerekiyor. Mesela 2003 yılında çıkardığımız kanunla yerli yabancı yatırımcı ayrımına son vermesek, bu yatırımcıyı çekebilir miydik? Mali disiplini sağlamasak, faiz oranların düşürmesek, bu ihracat artışını sağlayabilir miydik?” diye konuştu.

“THY ATİNA-İZMİ SEFERİNİ BAŞLATACAK, İLK AĞIRLAYACAĞI YUNANİSTAN BAŞBAKANI ÇİPRAS OLACAK”

Türkiye’nin Dünya’da en fazla temsil edilen 6. ülke konumuna geldiğinin altını çizen Başbakan Davutoğlu, bu bağlamda THY’nin yeni uçuş hattını da açıkladı.

THY’nin 108 ülkede 261 şehre uçtuğunu hatırlatan Davutoğlu, “Yunanistan Başbakanı Sayın Çipras ile Brüksel’de yaptığımız görüşmede bundan sonraki yüksek düzeyli işbirliği konseyi toplantımızı Şubat ayında İzmir’de yapmaya karar verdik. İnşallah THY de Atina-İzmir seferini başlatacak ve ilk ağırlayacağı da Yunanistan başbakanı sayın Çipras olacak” diye konuştu.

“EKİM 2016’YA KADAR AVRUPA ÜLKELERİNE VİZESİZ SEYAHAT İMKANI OLUŞACAK”

Vizesiz Avrupa müjdesini de veren Davutoğlu, “İnşallah kısa bir zaman içerisinde. Ekim 2016’ya kadar AB üyelerine vizesiz seyahat imkanı oluşacak. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Bu sembolik değeri yüksek bir adım. İş adamlarımızı, saygın aydınlarımızın AB ülkesi üye ülkelerin kapılarında, konsoloslukları önünde nasıl beklediklerini biliriz. Bazı iş adamlarımızın mallarını Avrupa fuarlarına gittiğini ama kendilerinin ulaşamadığını bir gerçek olarak yaşardık. Ekim 2016’da inşallah AB’ye vizesiz giriş başlayacak. Burada muhalif liderlere çağrıda bulunmak istiyorum. Bu sürecin işlemesi için bazı reformları gerçekleştirmemiz lazım. Onun içini vize muafiyeti bağlamında bütün yasaları reform paketi haline getiriyoruz ve bunların Mart ayına kadar geçmesi lazım. Eğer 78 milyon vatandaşımızın onurla istedikleri zaman Avrupa’ya vizesiz bir şekilde gitmesini bu sene içinde görmek istiyorsak muhalefet partilerinin işbirliği önemli. Bu reformlar gecikmeden çıkmalı ve vizesiz Avrupa seyahat etme imkanı en geç Ekim ayında sağlanmalı” ifadelerini kullandı.

“5 AYDI YÜZDE 49.5’E ÇIKMIŞSAK BUNUN TEK BİR SİHİRLİ KELİMESİ VAR SAMİMİYET”

Türkiye’nin seçim belirsizliğine rağmen ekonomik anlamda başarılı bir performans gösterdiğini vurgulayan Davutoğlu, “7 Haziran’dan sona eğer küçük siyasi hesaplarla biz de elimizi taşın altına koymamış olsaydık, eğer diğer partilerin seçim hükümetine bakan vermeme tavrına benzer bir tepki verseydik acaba 3. çeyrekte yüzde 4 büyüme sağlanır mıydık? Biz küçük hesap yapmadık, en cesur kararları almakta tereddüt etmedik. Terörlü mücadeleyi başlattık ‘geçici bir hükümetiz’ demedik. Ekonomik tedbirleri aldık. ‘Sonuçları ne olur etkilenir miyiz’ düşünmedik. Biz 5 ayda 49.5’a çıkmışsak bunun tek sihirli kelimesi var samimiyet. Millet samimi şekilde her türlü fedakarlığımızı gördü ve iradesini bu şekilde ortaya koymuş oldu. Ak Parti kadroları iki seçim arasında iş dünyasına ve millete güven verebilmiştir” dedi.

“ARALIK AYINDA BÜTÇEYİ GEÇİRMİŞ OLSAYDIK 2 AY KAZANACAKTIK”

Başbakan Ahmet Davutoğlu kalıcı bütçe konusunda muhalefet partilerini eleştirerek şunları söyledi;

“Sayın Genel Başkanlarla TBMM’de yaptığımız görüşmede bir ricada bulundum. ‘Gelin destek verin kalıcı bütçeyi bir an önce geçirelim’ demiştim. Bu hükümet için değil bütün Türkiye için önemli demiştim. Buna olumlu yaklaşacaklar kanaatini edinmiştim. Aralık ayında eğer bunu geçirmiş olsak en az 2 ay kazanmış olacaktık. ‘Eğer daha fazla eleştirmek istiyorsanız mecliste size süre verelim ama gelin vakit kaybetmeyelim’ demiştim. İlk tepkiler olumu olmasına rağmen ana muhalefetten sayın Kılıçdaroğlu’ndan önemli bir mesaja alamadık. Bu sebeple kıymetli bir iki ayı kaybetmiş olduk. Kaybeden Türkiye. Şimdi geçici bütçeyi çıkardık, Ocak ayında kalıcı bütçeyi çıkarmakla uğraşacağız. Gelin bu 4 yılda birbirimizi eleştirelim ama ülkemize zarar getirecek fiillerden vazgeçelim”.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız