SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kirliliğe Mühür!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya 2. Sulh Hukuk Mahkemesi, normalin üzerinde çevre kirliliği verdiği gerekçesiyle Malatya Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Tesisi'nden dereye verilen atık su borusuna mühür vurdu.

Malatya'nın Şahnahan kasabasında yaşayan bir grup vatandaşın, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki atıkların yaşadıkları bölgedeki Şahnahan Deresine akıtılması nedeniyle mağdur olduklarını iddia ederek, geçtiğimiz 5 Nisan 2010 günü Av. Fikret Bekiroğlu ile birlikte Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılan dava kapsamında verilen tedbir kararı uygulanmaya konuldu. Mahkemenin verdiği karar üzerine avukat, mahkemenin atadığı görevli ve Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Tesisi Görevlileri, organizenin atık suyunun dereye akıtıldığı noktaya gelerek, burada tahliye borusunun açılıp kapandığı anahtar kısmına mühür vuruldu. Mahkeme sonuçlanıncaya kadar, tahliye borusundaki mühür yerinde kalacak.

Av. Fikret Bekiroğlu, çevre ve insan sağlığına verilen zarardan dolayı şikayetçi olduklarını ve mahkemenin vermiş olduğu tedbir kararı gereğince tahliye borusuna mühür vurulduğunu ifade etti.

Bu arada, Malatya 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nin Organize Sanayi Bölgesi atık suyu ile ilgili olarak hazırlattığı Bilirkişi Raporu'nda "Yapılan incelemeler neticesinde organize sanayi atık suyunun Şahnahan Sulama Kanalına verildiği, suyun koyu gri renginde olup etrafa çok kötü pis kokular yaydığı tespit edilmiştir. Organize Sanayi atık suyundan su numunesi alınarak İnönü Üniversitesi Bilimsel ve Teknoloji Araştırma laboratuarına gönderilerek suyun analizi yaptırılmıştır. Analiz sonucuna göre, bakılan
parametreler müsaade edilebilir sınırların üzerinde çıkmıştır" denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız