SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kirlilikte 1. Gruptayız!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın "merkez ilçe" açısından hava kirliliği açısından "I. Grup Kirli İller" sınıfında yeraldığı belirtilirken, ilçe ve beldelerle ilgili kirlilik gruplandırması da yapıldı. Malatya Mahalli İl Çevre Kurulu'nun Vali Halil İbrahim Daşöz başkanlığında yaptığı toplantıda görüşülen konular, 15 gün sonra kamuoyuna açıklandı.

29 sayfalık açıklamada, Malatya'nın hava kirliliği ile ilgili gruplandırmasının yanı sıra, kullanılacak yakıt türleri, denetim vs. konusunda ayrıntılı bilgiler yeraldı.

Hava kirliliği gruplandırması ile ilgili olarak, şu bilgilere yer verildi:

"İlimizin Merkez İlçenin hava kirliliği açısından I.Grup Kirli İller sınıfında, kış aylarında meteorolojik şartların da etkisiyle yakıt kullanımının fazla olması ve dolayısıyla hava kirliliğinin yoğun yaşanması nedeniyle Malatya Merkez İlçe, Battalgazi ve Yeşilyurt İlçeleri ile Hanımınçiftliği, Dilek, Orduzu, Yakınca Bostanbaşı ve Konak Beldelerinin I.Grup Kirli İlçeler sınıfında ve diğer ilçelerin ise II.Grup Kirli İlçeler sınıfında, İl ve İlçe Merkezleri dışında kalan belde ve köylerin kirlilik derecelendirilmesi yapılmamış yerler sınıfında değerlendirilmesine.."

Yakıt girişinin kontrolu için Elazığ, Sivas ve Adana yolları üzerinde 3 nokta kurulup, 24 saat süreyle denetimin yapılması kararının da belirtildiği açıklamada, bu konudaki denetimler, yakıt türlerinin kalitesi, satıcıların uyması gereken koşullar, denetim birimlerinin görevleri, uyulmaması halindeki cezai işlemler vs. detaylı olarak belirtildi.

Kurul ayrıca, il merkezi ve ilçelerde toplam 10 yerde telefon, radyo ve tv için baz istasyonları kurulmasına izin verirken, TOKİ Konutları yanındaki bir istasyon kuruluşuna, bu yerin imara açılması ve kulenin yapılacağı yere konut yapılması halinde mesafenin belirsizliği yüzünden izin vermedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız