SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kırmızı Fularlı Protesto

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:57:34
Kırmızı Fularlı Protesto
A- A+ PAYLAŞ

Kadın milletvekilleri, TBMM Genel Kurulu'nda kullanılan dil ve üslubu protesto etmek için kırmızı fular taktı. 
TBMM Genel Kurulu'nda, Bakanlık bütçelerinin görüşülmesi devam ederken, bazı kadın milletvekilleri, geçtiğimiz günlerde yaşanan küfürlü konuşmaları ve üslubu protesto etmek için kırmızı fular taktı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de kırmızı fular taktığı görüldü.

BAŞKANI ZİYARET

BMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, beraberinde AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır, BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve bazı kadın milletvekilleriyle birlikte Çiçek'i makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü. Basın kapalı gerçekleşen ve 25 dakika süren görüşmenin ardından Çiçek, konuyla ilgili görüşlerini daha önce ifade ettiğini söyledi. 

Genel Kurul'da son zamanlarda kullanılan küfürlerden rahatsız olan kadın milletvekilleri, tepkilerini kırmızı fular takarak dile getirecek, kendilerini destekleyen erkek milletvekillerini de kırmızı kravat takmaya davet etti.

TBMM Başkanı Çiçek'in ziyaretinin ardından, kadın milletvekilleri adına yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bizler 24. Dönem kadın milletvekilleriyiz. Her birimiz farklı partilere mensubuz ama bugün birlikte, ortak bir akılda buluştuk. Her birimiz, gerek bireysel olarak gerek partilerimizin ilkeleri doğrultusunda şiddeti ve özellikle kadına yönelik şiddeti kınadığımızı çoğu kez çeşitli yöntemlerle dile getirdik. Bu kez TBMM içinde ve Genel Kurul'da siyaset adına yapılan nezaket dışı her hakareti, her küfrü reddediyoruz. Çok çirkin bulduğumuzu ifade ediyoruz. Bir kadın ve milletin vekilleri olarak rica ediyoruz: Lütfen kaba kuvvet kullanmayın; lütfen küfür etmeyin; lütfen küfürlerinizde kadını kullanmayın; lütfen sosyal medyada da bu konularda aynı hassasiyeti gösterin. Bu çağrımız hiç kimseyi ve hiçbir partiyi hedeflememektedir. Biz fiilin, kaba ve yaralayıcı sözlerin karşısındayız. Bilinmeli ki, biz hiç kimsenin başının üstünde değil, hemen omuzlarının yanında olmak istiyoruz. Ne bir adım önde ne de bir adım arkada. TBMM her düşüncenin tartışılabileceği bir mekandır. Ama TBMM'de küfür asla ve asla kullanılmamalıdır. Bugün boynumuzdaki kırmızı eşarplarla Genel Kurul'da tanık olduğumuz çirkin davranış ve sözleri protesto ediyoruz. Kırmızı renkleri seçtik, hukuk dilinde kırmızı hukukun ceza dalını temsil eder. Bu eşarpları her çirkin davranış ve sözde kullanmaya devam edeceğiz. Bu bağlamda ayrıca her partinin Genel Başkanları ile görüşme gerçekleştireceğiz".

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız