SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kirpiye Yavrusu Yumuşak Gelir!'

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:48:22
'Kirpiye Yavrusu Yumuşak Gelir!'
A- A+ PAYLAŞ
AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret etti.
  
Ziyarete  AKP Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, AKP il başkan yardımcısı Eyüp sağlam ve diğer parti yöneticileri de katıldı.
 
Ziyarette konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut yaptığı konuşmada “ Malatya Milletvekilimiz dairemizi ziyaret edip çalışmalarımız hakkında bilgi alışverişinde bulunmak için bizleri ziyaret etmiştir. 2012–2013 eğitim öğretim yılına girerken Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yaptığımız çalışmalarımızı değerlendirmek gerekirse, bilindiği üzere 4+4+4 eğitim sisteminin bu yıl mecliste kabul edilen ve uygulama alanına getirilen bu çalışmayı bizler ilimizde tamamladık. Bu çerçevede okullarımız oldu. Ancak okul öncesi eğitimle ilgili iyi çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bununla ilgilide alt yapı çalışmalarını tamamladık. İnşaatına başladığımız 5 tane yeni anaokulumuz var. Bu okullarımız birkaç ay içinde inşallah bitecek. Şuan son 5 yılda eğitim öğretime açtığımız anaokulumuz vardır. Okul öncesi eğitimde de ilimizde iyi bir yerde olmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. 
  
Milletvekili Mustafa Şahin ise “Eğitimin insanoğlunun hayatında ne kadar öneme sahip olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Bizlerde bugün burada 4+4+4 eğitim sistemi ili ilgili olsun, müfredatta ezberi tamamen bir kenara bırakıp yoruma dayalı insanlarımızın öğrenme eksenli bir müfredatın hazırlanmasında bugüne kadar güzel çalışmalar yaptık. AK Parti döneminde 160 bin derslik yapılarak bugüne kadarki Türkiye Cumhuriyeti döneminde yapılan ve atanan öğretmenlerde dahil olmak üzere üçte bir’ini bizim dönemimizde oluştu. İlköğretimde kız öğrencilerimize 30 lira eğitim desteği veriyoruz. Orta öğretimde 45-50 TL eğitim desteği veriyoruz. Buradaki amacımız öğrencilerimizin  eğitim ihtiyaçlarını en iyi şekilde sosyal devlet olarak yerine getiriyoruz” şeklinde konuştu. 
 
 Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Milletvekili Şahin. 2012–2013 eğitim öğretim yılına yaklaşırken 4+4+4 Eğitim sistemi ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığından yeterli bir açıklamanın yapılmaması sorusuna ise “ Okullardaki öğrenci sayısına göre, derslik sayısına göre arkadaşlarımız geçmişte olduğu gibi bugünde yapıyorlar. Eğer derslik sayısı yeterli değil ise tam gün olarak devam ederler, ama yeterli ise öğrencilerimiz ikili öğretim olarak devam edecekler. Belki muhalefetin belki hoşuna gitmeyebilir, bu tür uygulamalar, ama bunu böyle sudan bahaneler ile bu eğitim sistemini sekteye uğratacak bir takım çıkışların yapılması da çokta insaflı değildir.” ifadelerini kullandı.
  
Geçtiğimiz günlerde Malatya’da bir takım incelemeler ve Hekimhan Ceviz, Maden ve Kültür Festivaline” katılmak için Malatya’ya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu yaptığı konuşmada “ Malatya için çalışan tek milletvekilinin Veli Ağbaba” olduğunu söylemesi üzerine de açıklama yapan AKP Malatya Milletvekili Şahin; “Kirpiye yavrusu yumuşak gelir diyerek” şunları söyledi “ Diğer insanlarımıza sorsunlar iktidar partisi içerisinde bulunan 5 milletvekili arkadaşımız, mecliste çalışmalar yapmaktayız. Mecliste birer dakikalık söz almakla ülkenin sorunları halledilmiş olmaz. Siyasi partilerin biz çözüm duvarıyız, ağlama duvarı değiliz. Tabi ki muhalefet serzenişte bulunacak, bağıracak bazen ağlayacak. Bizim arkadaşlarımızın meclis kürsüsünde toplamda 12 konuşması var dediler. Ben kendim sadece 11-12 konuşma yaptım. Bu da herhalde bir genel başkanın bilgi eksikliğinden kaynaklanan bir şeydir. Elbetteki meclis kürsüsünde çok fazla konuşmanın da bir şey ifade etmeyeceğini ben biliyorum. Biz meclis çalışmalarını yaklaşık bir yıldır takip ettik. Muhalefetin asıl amacı orda meclisi işler hale getirmemekle mükellef bir algıyı kendilerine benimsemişler. Ama bizler o meclisi çalıştırmak zorundayız. Maalesef muhalefette süreyi uzatarak iki kelime fazla söyleyelim diye meclisi tıkamaya çalışıyorlar.” 
  
Malatya’ya yapılması planlanan yeni Milli Eğitim Binası sorusuna ise Milletvekili Şahin; “ Bu konunun muhatabı İl Milli Eğitim Müdürüdür. Ama şunu söyleyeyim, bende orta okulu bu binada bitirdim. 1960’lı yıllarda öğrenciydim. 80 yıllık bir bina tabiî ki günün şartlarına yeterince hizmet edemiyor. Bütün amacımız milletvekili arkadaşlarımızla beraber Malatya’ya gerçekten donanımlı bir Milli Eğitim binasının yapılmasıdır” dedi. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız