SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kırsal Kalkınma Projelerine 31 Milyon TL Destek

0
Güncellendi - 2018-09-03 02:30:23
Kırsal Kalkınma Projelerine 31 Milyon TL Destek
A- A+ PAYLAŞ

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Malatya’da son 3 yılda Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında uygulanan projelere toplam 31 milyon TL destekleme ödemesi yaptığı bildirildi. Kırsal Kalkınma Projeleri kapsamında en fazla desteklemenin 18 milyon TL ile Genç Çiftçi Projesine verildiği kaydedildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı verilerine göre, Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Malatya’da uygulanan Tarıma Dayalı Yatırımlar, Genç Çiftçi Projesi ve Bireysel Sulama Projelerine son üç yılda toplam 31 milyon TL destekleme ödemesi yapıldı. Bu projelerden Tarıma Dayalı yatırım projelerine 7 milyon 396 bin TL, Genç Çiftçi Projesine 18 milyon 103 bin TL ve Bireysel Sulama Projelerine de 5 milyon 506 bin TL olmak üzere yaklaşık 31 milyon TL destekleme ödemesi yapıldı.

Diğer tarımsal desteklemeler kapsamında mazot-gübre, hububat-baklagil fark ödemesi, yem bitkileri, ÇATAK desteği, sertifikalı fidan ve tohum, küçük aile işletmesi, sertifikalı tohum üretim, organik tarım, yağlı tohumlu bitkiler fark ödemesi, iyi tarım uygulamaları başlıklarında ise 2016 yılında 42 milyon 396 bin TL, 2017 yılında 34 milyon 961 bin, 2018 yılında da 1 milyon 113 bin TL olmak üzere toplamda yaklaşık 80 milyon TL destekleme ödemesi yapıldı.

DAP yatırımlarına 5milyon 766 bin TL bütçe ayrıldı

Öte yandan 2018 yıl DAP yatırımlarına ilişkin desteklenecek proje sayı ve miktarları da belli oldu.  Bu kapsamda Malatya’da 51 yatırımcının müracaatının alındığı, 45 yatırımcının projesinin uygun görülerek Bakanlığa gönderildiği ve bunlardan 10 tanesinin kabul edilerek yatırım programına alındığı kaydedildi. Söz konusu 10 proje için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2 milyon 63 bin TL destekleme ödemesi yapacağı belirtildi.

DAP yatırımları kapsamında desteklenen projelere ilişkin şu bilgiler verildi:

“2018 yılı ilk 6 ayı içerisine DAP 10-49 baş ahır yapımı projesi kapsamında 2016 ve 2017 yılında yatırıma alınan projelerden 12 adet proje (yatırım) sahibine toplam 1 milyon 854 bin 511 TL hibe ödemesi, 50-300 baş damızlık sığır yetiştiriciliği projesi kapsamında 6 yatırımcıya 2 milyon 24 bin TL hibe ödemesi yapılmıştır. 500 baş damızlık düve yetiştiriciliği kapsamında 2017 yılında yatırıma alınan 1 projeye 2018 yılı ilk 6 ayında gerçekleştirdiği inşaat makine yatırımı için 955 bin 750 TL hibe ödemesi gerçekleşmiştir. Hayvan alımı yatırım süreci devam etmektedir. Projeye ayrıca hayvan alımı için Bakanlığımız katkısının 1 milyon 250 bin TL olacağı öngörülmektedir.

2018 yılı ilk 7 ayda toplam 19 yatırımcıya 5 milyon 125 bin TL destekleme yapılmıştır. 2018 yılı düve alım desteği kapsamında 35 müracaat, 1992 damızlık hayvan talebi gerçekleşmiş, 25 müracaatçının taahhütnamesi alınmış, işlemler devam etmektedir. Destekleme kapsamında bakanlığımızca ilimize ayrılan bütçe 5 milyon 766 bin TL’dir.”

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • adiyamanli Ramizan (5 yıl önce)
    Burhan kardeşim senin dediğin destekten söz edilmiyor onların...... Gübre 180 TL buğday 92 kuruş kepek 1.15 tl nasıl destek. Buna destek denir
    0
    0
    Yanıtla
  • Cihan (5 yıl önce)
    Boş destek kime vermişler ne için vermişler kim ne yapmış
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (5 yıl önce)
    Kalkıyor mu bari?
    0
    0
    Yanıtla
  • Burhan (5 yıl önce)
    Bu destekleri kimler alır bilmiyorum ben üniversite mezunu ve yaklasık 10 yıldır çiftçilik yapıyorum ziraat bankasından ve diğer bankalardan 10 yıldır kredi alamıyorum lafa gelince manşete gelince cok güzel sallanıyor ne desteği 50 dönüm kayısı bahçesine yıllık 550 tl mazot ve gübre desteği dışında ne destek verilmiş bu destekleri kırsaldakine değil ağalara aşiret liderlerine zenginlerin projesine vermişsiniz kimi kandırıyorsunuz ben kırsalın kralında bu işi yapıyorum yıllardır bahceme bir sondaj vurduramamış evimin üstünü maddi imkansızlıktan catı yaptıramamışım siz destek diyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla