SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kırsal Mahallelere Yangına Karşı Su Tankeri

0
Güncellendi - 2017-07-29 00:57:51
Kırsal Mahallelere Yangına Karşı Su Tankeri
A- A+ PAYLAŞ

Vali Ali Kaban, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nün ‘Yangınla Mücadele Projesi’ kapsamında kırsal mahallelerde kullanılmak üzere Su Tankeri dağıtım törenine katıldı.

24 Adet su tankerinin dağıtıldığı törende açılış konuşmasını gerçekleştiren Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, başta orman yangınları olmak üzere kırsalda kullanılmak üzere Malatya’ya 24 adet su tankeri dağıtılacağını, bu tankerlerden 4’ünün uzak orman işletme şefliklerine verileceğini belirtti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğünde gerçekleştirilen törende Vali Kaban, Orman ve Su İşleri Bakanlığında son yıllarda önemli işlere imza atıldığını belirterek orman, su ve çevre konularına artık daha fazla önem verildiğini dile getirdi.

Vali Kaban, son dönemlerde yurt genelinde köylerde ve kırsal mahallelerde yangına ilk müdahalelerde ciddi anlamda sıkıntı yaşandığını belirterek “Bu sıkıntıların bir şekilde atlatılması gerekiyor. Bu tür bölgelerimizde bu tip tankerlere daha fazla ihtiyacımız var. Diliyoruz ki bu tankerler orman yangınlarını söndürmek için kullanılmak zorunda kalmaz. Felaket dışı konularda kullanılmak üzere elimizde bulunur” dedi.

Konuşmaların ardından su tankerlerinin nasıl çalıştığı ve kullanıldığı alanlarla ilgili olarak tatbiki bir açıklamalarda bulunuldu. Dağıtılan tankerlerin sadece orman yangınlarına müdahalede değil, ev yangınları, ağaçlandırma ve yol sulama gibi alanlarla da kullanılacağı belirtildi. Tören su tankerlerini kullanacak olan muhtarlara sertifika dağıtımı ile sona erdi.

Vali Kaban tören sonrası törene katılan protokol üyeleri ile birlikte Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğünü ziyaret ederek çalışmaları hakkında brifing aldı.

Müdürlük bünyesinde yer alan Yaban Hayatı Tanıtım Merkezini de ziyaret ederek incelemelerde bulunup yetkililerden merkez hakkında ve burada sergilenen hayvanlar hakkında bilgiler alan Vali Kaban daha sonra buradan ayrıldı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız