SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kırşehir’e Ulaştı

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:56:22
Kırşehir’e Ulaştı
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya’dan Ankara'ya gitmek üzere 9 Eylül tarihinde yürüyerek yola çıkan Ahmet Tütüncü, emeklilik yaşını protesto ettiğini söyledi.

Kırşehir’e 10'uncu günde ulaştığını belirten Ahmet Tütüncü (23), "Asgari ücretle çalışıyorum. Hedefim şartlarımızın iyileştirilmesi" dedi.

Pazar günü Ankara’da olmayı hedeflediğini anlatan Tütüncü, “Malatya’da yaşıyor ve özel bir çağrı merkezinde çalışıyorum. Türkiye standartlarında asgari ücretin çok düşük olduğunu vurgulamak amaçlı Ankara’ya gidiyorum. Hangi sektörde çalışırsanız çalışın 65 yaşına kadar çalışılamayacağını dile getirmek amacıyla Malatya’dan Ankara’ya bireysel bir yürüyüş düzenliyorum. ‘İnsanca yaşanılabilecek bir asgari ücret ve mezarda emekliliğe hayır’ diyorum. Yürüyüşüm kendi düşündüğüm bir eylem şekli. Bu durum beni vicdanen rahatsız eden bir konu idi. Ben bugün hala mutfağında yemek pişiremediği için ağlayan analar olduğunu düşünüyorum. Şu ana kadar yürüdüğüm illerde vatandaşın olumlu tepkisi oldu. Aileler bireysel olarak beni evlerine yemeğe davet ederken, kimi zaman köy kahvelerinde oturdum. Onlar beni, ben de onları dinledim. Ankara’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'le bir araya gelmek istiyorum. Yaşar Okuyan’a sorulan üç soruyu, emeklilik yaşı tasarısı ile ilgili şimdi ben Bakan Çelik’e sormak istiyorum. Olmazsa da dilekçemi verip dönme taraftarıyım” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız