SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kış Bilim Kampı Başladı

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'nde düzenlenen, 11 ilden 43 Fen Lisesi öğrencisinin davet edildiği Kış Bilim Kampı'nın başladığı açıklandı.

3 Şubat tarihinde sona erecek olan Kış Bilim Kampı ile ilgili olarak İnönü Üniversitesi'nden yapılan açıklama şöyle:

"Üstün yetenekli öğrencilerimizin bilimsel gelişimi için motivasyon sağlamak, bilimsel araştırma yöntemlerine yatkınlıklarını geliştirmek ve bu yolla Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu bilimsel ve teknolojik ilerlemenin itici gücünü oluşturacak bilim insanı alt yapısının oluşturulmasına katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen Kış Bilim Kampına 11 ilden 43 öğrenci katıldı.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Süreyya Aybar Konferans Salonunda gerçekleşen açılış programına İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Üniversitemiz Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. İsmail Özdemir, Prof. Dr. İlhan İçen, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Selçuk Kutluay, öğretim üyelerimiz ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Kutluay şunları söyledi:

“Teknolojik gelişmelere paralel olarak bilgi çok hızlı gelişmekte ve yayılmaktadır. Bilgiyi üreten olmadığımız takdirde üretilmiş olan bilginin bağımlısı, söz konusu bilgiyi üretenlerinde kölesi oluruz. O halde bugün dünden daha fazla bilim adamına ihtiyacımız vardır. Ve hiç şüphesiz bu gelecekte devam edecektir. İşte bu gibi etkinliklerin temel amacı budur.”

Kış Bilim Kampı etkinliğinin üniversitemizde gerçekleşmiş olmasının önemine değinen İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise konuşmasına şöyle devam etti: “Üstün yetenekli öğrencilerimizin gelecekte daha iyi bir yere gelebilmesi için gerçekleştirilen bu kampın çok faydalı olacağını biliyorum. Bilim adamı yetiştirmek kolay değil. Ama alt yapısı itibariyle yarının bilim adamı olabilecek düzeydeki gençlerimizin bu tür etkinliklerle desteklenmesi ve yetiştirilmesi çok önemlidir. Üniversitemizin gerçekleştirmiş olduğu bu etkinliğe yürekten katılıyorum. Değerli hocalarımızın katkıları ve üniversitemizin geniş imkanlarından yararlanabilecek olan öğrencilerimizin bu süreci iyi değerlendirmelerini temenni ediyorum.”

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İsmail Özdemir ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Üniversiteler eğitim, öğretim ve araştırmanın yanı sıra, toplumu bilim toplumuna dönüştürmek ve geleceğin bilim insanını yetiştirmekle de yükümlüdür. Bu anlamada çocukların erken yaşta bilimle tanıştırılması gerekmektedir. Genç bir nüfusa sahip ülkemiz, bu potansiyeli uygun bir şekilde değerlendirirse gerek ülkemiz gerekse Avrupa ülkelerinin gelecekte bilim insanı ihtiyacını karşılayacak bir niteliğe sahiptir. Bu da yetenekli gençlerimize uygun bilimsel çalışmalara katılımını sağlayacak ortamlarla mümkün olabilir.”

Düzenlenen ‘Kış Bilim Kampı’ çerçevesinde, öğrencilere bir projenin nasıl yapılacağını eğlenerek öğrenmeleri sağlanacak. Bu bağlamda, projeye katılan öğrenciler ilgi duydukları alanlara göre üçerli gruplara ayrılarak bir projenin nasıl hazırlandığı ve nasıl yürütülmesi gerektiğini bizzat yaşayacaklar. Bu süreçte karşılaşılacak sorunların tespit edilip, çözüm yollarının değişik yöntemlerle verilmesinin yanı sıra kamp sonrası, kampta oluşan öğrenci ve öğretim üyesi arasındaki ilişkinin sürekli olması da sağlanmış olacaktır.

19-26 Haziran 2009 tarihinde yine İnönü Üniversitesi Üstün Yetenekliler Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi(UYEM) tarafından düzenlenen Yaz Bilim Kampının yoğun ilgi görmesi üzerine ikincisi olarak düzenlenen Kış Bilim Kampı 3 Şubat 2010 tarihinde sona erecek.

Sekiz gün sürecek olan Kış Bilim Kampı’na Fen Liselerinin bulunduğu illerden Malatya, Sivas, Karaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Erzincan, Mersin, Elazığ, Yozgat, Amasya ve Bayburt’tan üstün yetenekli öğrenciler katılacaktır. TÜBİTAK’ın desteklediği Etkinliğe, TÜBİTAK Bölge Sorumlusu ve Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan İçen Koordinatörlük yapıyor.

Etkinlik süresince öğrencilere bir projenin nasıl hazırlanması gerektiği öğretim üyeleri tarafından öğretilirken çeşitli animasyon ve spor aktiviteleri ile eğlenmeleri ve kaynaşmaları sağlanacaktır. Ayrıca Malatya’ nın tarihi açıdan önemli olan bölgelerine geziler düzenlenecektir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız