SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kış Depresyonu...

A- A+ PAYLAŞ
Güneş ışığının yerini kapalı ve yağmurlu havaya bırakması kış depresyonunu tetikliyor, çalışanlarda oluşan motivasyon kaybı 'sahada' değil 'masada' çalışanı daha çok etkiliyor. İnsan kaynakları uzmanlarına göre ise çözüm 'tolerans'ta. Peryön İç Anadolu Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İlkşen Çetintaş, 'Soğuk ve kapalı havaların, insan psikolojisi üzerindeki etkileri, zaten bilimsel olacak kanıtlanmış . Bunu görmezden gelip, motivasyondaki düşüşü olağandışı bulmak, gerçekçi değil. Bu nedenle diyebilirim ki, evet motivasyon ve performansta belli bir düşme eğilimi var, ancak bu beklenen bir durum' dedi. Çetintaş, 'Bölüm ayrımı yapmak doğru mu bilemiyorum ancak sabit, masa başı görevi olan çalışanların, aktif görevlerde olup, şirket dışında da zaman geçirenler kıyasla, bu demotivasyonu daha fazla hissediyor'  diye konuştu.
Kış depresyonundan kurtulmak için bunları yapın:
l Güne erken başlayın. Gün ışığından daha fazla yararlanın... 
l Düzenli spor yapın ll Sağlıklı beslenin, B vitamini ağırlıklı multivitamin kullanın 
l Müzik dinleyin... 
l Akşam saatlerinde floresan gibi beyaz ışık yerine sarı ışıkta çalışın. 
l Çalışma ve yaşam ortamlarının ısılarının uygun sıcaklıkta olmasına dikkat edin... 
l Enerji artırıcı meyve suyu takviyeleri alın.
 
'Kışa merhaba' partileri düzenlenip 'motive edici' eğitimler verilebilir
SecretCV.com Genel Müdürü Okan Tütüncü, şöyle konuştu: 'Ofis ortamları daha keyifli ve enerjik hale getirilebilir. Çalışanlar için 'Kışa Merhaba' partileri ya da gün bitimine doğru kış mevsimine özgü olan tatlardan ikramları yapılabilir. Motivasyonu artırmak için şirket içi ödül, oyun, spor, müzik aktiviteleri ve eğitimler planlanabilir.
 
Bireysel olarak  motivasyonunuzu neyin düşürdüğünü tespit edin
Yönetici Koç'u Naci Demiral ise önerilerini şöyle sıraladı: 'Kişiler motivasyonlarını nasıl etkilediğini keşfetmeli ve buna çözüm üretmeli. Motivasyon duygular ile çok yakın ilişki içindedir; mutlu, huzurlu, başarılı, keyifli hissettiğimizde motivasyonumuz da yükselir, sıkıntılı, baskı altında, stresli, keyifsiz hissettiğimizde de motivasyonumuz düşer. O nedenle o an yaşadığımız duyguların farkında olmak ve o duyguların nelerden kaynaklandığını keşfetmek ilk ve en önemli adımdır. Sonrasında ise olumsuzluk yaratan nedenleri ortadan kaldırdığınızda yüksek motivasyon kaçınılmazdır.'
 
TOLERANS GÖSTERİLMELİ
Çetintaş, şöyle konuştu: 'Çalışanlar, bu konuda da dengeyi bulmayı başarabiliyor. Şirket kültürü, iş ortamının doğası, yönetimin bakış açısı, ekip içi ilişkiler motivasyon kaybını engeleyici veya artırıcı sonuçları kendiliğinden yaratıyor. Çalışan gerçekten iyi hisetmediğinde, ona kendisini toparlaması için yarım gün bile izin vererek tolerans göstermek, belki de bir bütün ayı verimli ve moralli çalışmasına yol açıyor.'
 
İŞ KAYBI 15-30 DAKİKA!
Teleset Elektromekanik A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Serdar Kalaycıoğlu, kışın işe adaptasyonta günlük 15-30 dakika gecikme olabileceğini söylüyor. Kalaycıoğlu, 'Ofislerin temiz, havadar, gün ışığından faydalanır halde olmasını sağlıyoruz. Ayrıca sosyal aktivitelerimizi çoğaltıyoruz' diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız