SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kış Hazırlıkları Başladı

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'da faaliyet gösteren 12 Dev Adam Basketbol Okulları, kış dönemi çalışmalarına başladı. Atatürk Kız Lisesi Spor Salonu'nda yapılan yaz dönemi çalışmalarının tamamlanmasıyla, eğitim gören sporculara belgeleri takdim edildi. 
 
Basketbol okulları ile ilgili bilgiler veren Antrenör Bayram Acar, çalışmaların verimli geçtiğini belirterek, sporcuların Malatya Basketbol Ligleri'nin çeşitli katagorilerde forma giyeceklerini söyledi. 
 
Yaz çalışmalarının iyi geçtiğini belireten Acar,  "Malatya 12 dev adam basketbol okulları olarak yaz çalışmalarımızı bitirdik. Yaz kampına katılan öğrencilerimizin düzenlediğimiz törenle belgelerini verdik. 12 dev adam basketbol okullarının başarılı bir yaz dönemi geçirdiğini düşünüyorum. 12 dev adam basketbol okullarımızda eğitim gören yaklaşık 80 sporcumuz bayan ve erkek liglerinde forma giyecek. Türkiye Basketbol Federasyonu'nun Anadolu'da basketbolu destekleme ve geliştirme projesi olan 12 dev adam basketbol okullarımızın, kış çalışmalarına başladık. Kayıtlarımız devam ediyor. Cumartesi ve Pazar günleri 15.00 ila 19.30 saatleri arası Atatürk Kız Lisesi spor salonunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Basketbol öğrenmek ya da oynamak isteyen, basketbolu temelden öğrenerek, iyi bir basketbol sporcusu olmak isteyen çocuklarımızı bekliyoruz. Basketbol kulüplerinin yer aldığı toplantıyı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sadi Fındıklı'nın başkanlığında gerçekleştirdik. Basketbol İl Temsilcimiz Nail Değirmenci'nin de yer aldığı toplantıda; yeni sezonda yer alacak kulüplerimiz ve takımlarımız, katılacakları kategorileri ve yaş gruplarını belirlediler. Bunun yanında fikstür çekildi. Alt yapıda büyük bir katılım var. Birçok kategoride takımlarımız müsabakalara katılıyor. Ama bizim şöyle bir sıkıntımız var. Burada yetişen oyuncularımızın bir hedefinin olması gerekiyor. Bölgesel liglerde takımlarımızın olması gerekiyor. Bayanlar 2. Lig'de Konak Akademi Spor Malatya'yı temsil edecek. Maddiyatı iyi olan kurumlarımızın ya da kulüplerimizin bölgesel ligler için takım kurması gerekiyor. Alt yapıdan yetişen oyuncunun önünde bir hedefi yok. Alt yapıdan yetişen oyuncunun hedefi olursa daha ciddi çalışacaktır. Bunun yanında basketbola bakış açısı da değişecektir. Antrenörlerimizde oyuncusunu yetiştirirken, üst liglerdeki takımlara göre oyuncularını yetiştirecek ve oyuncularını daha iyi motive edecek. Biz sporcuyu, minik takımdan alıyoruz, genç takıma getirinceye kadar sorunumuz yok. Ama genç takımdan sonra sıkıntılarımız başlıyor. Çünkü çocuklarımızın oynayabilecekleri takım yok. Bu nedenle üst liglerde takımlarımızın olması gerekiyor. Bu yönden de ilimizin lokomotif kurumları Malatya Belediyesi ve İnönü Üniversitesi'nin harekete geçmesi gerekiyor. Genelde şehirlerde bu kurumların takımları vardır. Büyükşehir olmadığımız için ilçe belediyelerimizin takım oluşturması zor. Bu nedenle büyük kurumlarımıza büyük görev düşüyor." dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız