SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kış Kendini Gösteriyor..

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye soğuk havanın etkisi altına girdi. Sıcaklıkların düşmesiyle beraber yurt genelinde kar yüzünü iyiden iyiye gösterdi...

Doğu Anadolu Bölgesi'nde 143 köy yolu kapandı. Hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, Ankara'da kar yağışı yarın da devam edecek. Diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış, buzlanma, don olayı ile kuvvetli rüzgar ve toz taşımına ilişkin uyarıda bulundu.

Kayseri ve çevresinde yoğun kar yağışı başladı. Yağışların aralıksız sürdüğü Erciyes Dağı’nda kar kalınlığı 1.5 metrenin üstüne çıktı. Kayseri- Erciyes- Develi ile Kayseri- Malatya karayolunda ulaşım gizli buzlanma ve tipi nedeniyle yer yer güçlükle yapılıyor.

Meteoroloji uzmanları, Kayseri ve çevresinde yoğun kar yağışının yarın sabaha kadar süreceğini, şu anda kent merkezinde 5 santim olan kar kalınlığının 12 santimin üzerine çıkacağını söyledi. Yetkililer, araç sürücülerini dikkatli olmaları konusunda uyardı.

KAR DOĞUDA 143 KÖY YOLUNU KAPATTI

Doğu Anadolu Bölgesi’nde dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle Van, Hakkari ve Bitlis’te 143 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışının sürdüğü bölgede İl Özel İdaresi ekipleri karla mücadeleye başladı.

Uzun süren bahar havasının ardından bastıran kar, doğu illerinde hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kar nedeniyle Van’da 59, Bitlis’te 74, Hakkari’de ise 10 köyün yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri köy yollarını ulaşıma açmak için yoğun bir çalışma yürütürken, bölgede süren kar yağışı çalışmaları olumsuz yönde etkiliyor. Meteoroloji yetkilileri kar yağışının süreceğini bildirdi.

Birçok bölgede yağmur ve kar yağışının etkili olması tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun büyük bir bölümünde aralıklarla görülecek olan yağışların, sabah saatlerinde Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak ve Eskişehir, öğle saatlerinde Karaman, Aksaray, Niğde, Isparta ve Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlar; Kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız