SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kış Mevsiminde Kan Bağışı Azaldı

0
Güncellendi - 2018-01-17 02:54:06
Kış Mevsiminde Kan Bağışı Azaldı
A- A+ PAYLAŞ

Türk Kızılay Malatya Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Hakan Yılmaz, Kış aylarında kan bağış sayılarında ciddi bir düşüş yaşandığını söyledi.

Havaların soğuması ile birlikte kan bağışı yapınca kanının yetmeyeceği ve üşümeye sebep olacağı gibi bir yanlış anlayışın olduğunu söyleyen Türk Kızılay Malatya Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Hakan Yılmaz, ”Kesinlikle böyle bir şey yok. Kan bağışçısı geldiğinde doktor arkadaşlar tarafında değerlendirmede geçiyorlar. Kan seviyeleri belli bir düzeyde değil ise zaten bağışları kabul edilmiyor. Bu aylarda da hastalara umut olabilmek adına vatandaşlarımızı kan bağışına bekliyorum “ dedi.

Geçen yıl Malatya’daki hedeflerine ulaştıklarını ifade eden Yılmaz, ”Geçen yıl Malatya olarak hedefimizi yüzde yüz beş olarak gerçekleştirdik. Bundan dolayı bütün Malatya halkına teşekkür ediyoruz. Bu yıl 32 bin gibi bir hedefimiz var. Özelikle kış aylarında bu hedefler ulaşmak için biraz zorlanıyoruz. Bunun sebebi de kış aylarında vatandaşlarımızın kan bağış konusunda biraz daha geri adım atmaları. Biz hep şunu söylüyoruz “Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır” Kış geldi diye ameliyatlar ertelenmiyor, doğumlar ertelenmiyor biz burada vatandaşlarımıza kış aylarında da kan bağış yapmaları için istek ve talepte bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • memet can (6 yıl önce)
    evet hastane senden bize kan verecek birini bulun diyor kan istiyor sende yoksa en sonunda mutlaka kızılay veriyor hastayı olume terk etmiyor ama senin vermiş oldugun kan yeniden kızılay stoklarına gidiyor yani güncelleme gibi birsey al gülüm ver gülüm gibi..
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan Kaçan (6 yıl önce)
    kızılaya bağışlanan kanlar nereye gidiyor ben anlamıyorum. babam hastanede yattı, 7-8 ünite kan verdik. ve bize her seferinde kan verecek birini bulun dediler. her seferinde kendimiz verdik. ve bu muamele herkese yapılıyor. kızılaya verilen kanlar nereye gidiyor?
    0
    0
    Yanıtla