SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kış Öncesi İlaçlama Anlatıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:42:05
Kış Öncesi İlaçlama Anlatıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’daki kayısı üreticilerine; kış öncesi kayısı ağaçlarında yapılması gereken ilaçlama uygulamalı olarak gösterildi.

Merkeze bağlı Samanköy Köyü’nde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik elamanlarınca yüzde 3’lük bordo bulamacının yapılışı uygulamalı olarak gösterildi.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik elamanları Ziraat Mühendisleri Şevket Fidan ve Hayat Çiçek ile Tekniker Naci Ertan’ın katılımıyla kayısı entegre çalışmalarının yürütüldüğü örnek çiftçi olan Bayram Yılmaz’ın bahçesinde yüzde 3’lük bordo bulamacının yapılışını uygulamalı olarak gösterdi.

Ziraat Mühendisleri Şevket Fidan ve Hayat Çiçek kayısı hastalıkları ve ilaçlamaları hakkında bilgi verdi. Sonbaharda yaprak delen (çil), bakteriyel kanser ve zamklanma hastalığına karşı, bulaşık olan bahçelerde mücadele yapılması ve mutlaka yüzde 3’lük bordo bulamacının kullanılması gerektiği vurgulandı. Kullanılan yüzde 3’lük bordo bulamacının birden fazla kayısı hastalığını aynı anda kontrol altına aldığı söylendi.

Hasattan sonra geç sonbahara kalmadan, hastalıklı tomurcukları bulunduran ve kanser yaraları bulunan dalların bulaşık kısmın alt tarafından sağlıklı bir dal üzerinden kesilerek bahçeden uzaklaştırılması ve yakılması gerektiği, budamada kullanılan aletlerin her seferinde yüzde 10’luk sodyum hipoklorite (çamaşır suyu) daldırılarak dezenfekte edilmesi gerektiği belirtildi. Budanan dallar ve hasat sonrası yaralanan yerlerde hastalık enfeksiyonu oluşmaması için tüm üreticilerimizin sonbaharda bordo bulamacını ihmal etmemesi gerektiği özellikle vurgulandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız