SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kış Yarısı' Etkinliği

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde "Kış Yarısı" etkinliği gerçekleştirildi.

Türk kültüründe önemli bir yeri olan ve geleneksel hale gelen "Kış Yarısı" etkinliği Hekimhan ilçesi Kocaözü Kasabası'nda ilçe gençleri tarafından yapılan çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Türk kültüründe, insan yaşamında doğa şartlarının doğrudan etkili olduğu dönemlerde, bahara yaklaşılması nedeni ile yaşanan sevincin dışa vurulması olarak nitelendirilen "Kış Yarısı", Malatya'nın Hekimhan ilçesinde kutlandı. Kış Yarısı etkinliğinde gençler bir araya toplanarak kıyafet değiştirdi ve kapı kapı dolaşarak yiyecek topladı.

Yaklaşık 50 araçlık konvoy ile Kocaözü beldesinin sokaklarını dolaşan belde sakinleri, hem belde sakinlerini etkinliğe davet etti, hem de kışın yarılanmasının sevincini
yaşadı. Bir kadın ise, davullu zurnalı halay çeken gençleri elindeki tabancayla havaya ateş ederek karşıladı.

Kış Yarısı etkinliği, toplanan yiyeceklerden yapılan yemeğin belde sakinlerine ikramı ile sona erdi.

Kocaözü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Baki Karaca, kış yarısı kültürel etkinliğinin düzenlenmesindeki amacın hem beldede birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi hem de unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerin topluma kazandırılması olduğunu söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız