SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kısa Film Başvuruları Başladı

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:30:01
Kısa Film Başvuruları Başladı
A- A+ PAYLAŞ

5. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde gerçekleştirilecek olan Ulusal Kısa Film Yarışması için başvurular başladı. Başvuruların 10 Ekim tarihine kadar yapılacağı bildirildi.

Malatya Valiliği’nin koordinasyonunda, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve İnönü Üniversitesi’nin destekleri ile 21-27 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek 5. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde düzenlenecek olan ulusal kasa film yarışması için başvurular başladı. 

Malatya Uluslararası Film Festivali, kısa film çekimini teşvik etmek; bu türde film çeken genç yetenekleri keşfetmek, nitelikli yapımları ödüllendirmek ve isimlerini ulusal alanda duyurma fırsatı sunmak amacıyla bu yıl da Ulusal Kısa Film Yarışması’nı düzenlemeye devam ediyor.

Yarışmaya katılmak isteyenlerin festivalin www.malatyafilmfest.org.tr adresli web sitesinde yer alan Festival Yönetmeliği’ni dikkate almaları ve 10 Ekim 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar Festival Merkezi’ne başvurmaları gerektiği bildirildi.

Malatya Valiliği’nce konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Başvuru için herhangi bir yaş, deneyim, tür ya da tema kısıtlaması bulunmayan yarışmaya, Kasım 2013 tarihinden sonra çekilmiş ve süresi 30 dakikayı aşmayan filmler kabul edilecek. Daha önce ulusal ya da uluslararası bir yarışmada ödül almış olmaksa katılım için bir engel değil.  Ön jürinin değerlendirmesi sonucunda yarışmaya kabul edilen 10 film, festival basın toplantısında ve aynı gün de festivalin resmi web sitesinden duyurulacak. Birincinin Kristal Kayısı Ödülü yanı sıra 5.000 TL para ödülü de kazanacağı yarışmada, ödüle değer görülen film sahipleri ödüllerini 27 Kasım 2014 Perşembe gecesi yapılacak Festival Ödül Töreni’nde alacak”  ifadelerine yer verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız