SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kısa Film Festivali Başlıyor

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'nin 4. Kısa Film Festivali 4 Mayıs Salı günü başlıyor. İspanyol "Çünkü Bazı Şeyler Var ki Hiç Unutulmaz" filminin gösterimi ile başlayacak festival 7 Mayıs'ta sona erecek.

Festivale ilişkin olarak İnönü Üniversitesi'nden yapılan açıklama şöyle:

"T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle İnönü Üniversitesi tarafından dördüncü kez gerçekleştirilecek olan İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali 04.05.2010 tarihinde İspanya’dan Lucas FIGUERUA’nın yönettiği “Çünkü Bazı Şeyler Var Ki Hiç Unutulmaz” isimli filmin 13:30’da Kütüphane Seminer Salonundaki gösterimi ile başlıyor. 7 Mayıs 2010 Cuma gününe kadar devam edecek olan festivalde yarışmalı bölümün yanı sıra, dünya sinemasından kısa film örnekleri, atölye çalışmaları, oturumlar ve yönetmenlerle söyleşiler de yer alacaktır.

Festivalin jüri üyeleri arasında yönetmen Işıl ÖZGENTÜRK, oyuncular Yeşim Ceren BOZOĞLU ve Rıza SÖNMEZ, akademisyen Nilay ULUSOY ve sinema yazarı Fırat SAYICI bulunmaktadır. Festival kapsamında 5 Mayıs Çarşamba günü saat13:30’da Işıl ÖZGENTÜRK, Nilay ULUSOY, Rıza SÖNMEZ, Yeşim Ceren BOZOĞLU ve Fırat SAYICI’nın katılacağı “2000’li Yıllarda Türk Sineması” başlıklı bir söyleşi yer alacaktır. Ayrıca oyuncu Yeşim Ceren BOZOĞLU, 6 Mayıs 2010 Perşembe günü 13:30 – 15:30 saatleri arasında düzenleyeceği “Oyunculuk Atölyesi” ile İnönü Üniversitesi öğrencileri ile buluşacaktır. Festivalin son günü olan 7 Mayıs 2010 Cuma günü ise saat 14:00’de oyuncu Ayla ALGAN gerçekleştireceği söyleşide sinemaseverlerin sorularını yanıtlayacaktır."

FOTOĞRAF: Film Festivali Yarışma Jürisi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız