SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kısa Film Festivali Sona Erdi

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'nde düzenlenen kısa film festivalinin sona erdiği, 8 belgesel ve 12 kurmaca filmin yarıştığı festivalde dereceye giren filmlerin belirleneceği bildirildi.

İnönü Üniversitesi'nden konuya ilişkin yayınlanan bülten şöyle:

"T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle İnönü Üniversitesi tarafından dördüncü kez gerçekleştirilen İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali sona erdi.

İspanya’dan Lucas FIGUERUA’nın yönettiği “Çünkü Bazı Şeyler Var Ki Hiç Unutulmaz” isimli film ile başlayan ve festivalde yarışmalı bölümlerin yanı sıra, dünya sinemasından kısa film örnekleri, atölye çalışmaları, oturumlar ve yönetmenlerle söyleşiler yer aldı.

8 belgesel ve 12 kurmaca filmin yarıştığı festivalin jüri üyeleri arasında yönetmen Işıl ÖZGENTÜRK, oyuncular Yeşim Ceren BOZOĞLU ve Rıza SÖNMEZ, akademisyen Nilay ULUSOY ve sinema yazarı Fırat SAYICI bulundu.

Işıl ÖZGENTÜRK, Nilay ULUSOY, Rıza SÖNMEZ, Yeşim Ceren BOZOĞLU ve Fırat SAYICI’nın katıldığı “2000’li Yıllarda Türk Sineması” başlıklı söyleşinin gerçekleştiği festival kapsamında oyuncu Yeşim Ceren BOZOĞLU, “Oyunculuk Atölyesi” ile İnönü Üniversitesi öğrencilerini buluşturdu.

Festivalin son gününde düzenlenen bir söyleşiye katılan oyuncu Ayla ALGAN ise tiyatro ve sinema sanatıyla ilgili tecrübelerini sinemaseverlerle paylaştı.

Oyuncu Ayla ALGAN’ın söyleşisi sonrası jüri üyeleri tarafından ödüle layık görülen filmler açıklandı.

İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivalinde belgesel dalında Okan AYDIN’ın yönettiği “Galla Bazarı” ile Cahit ÇEÇEN’in yönettiği “Kahpe Devran” filmleri ödüle layık görülürken, kurmaca dalında ise Ömer SİNİR’in yönettiği “38 Derece” ile Kerem ALTIN’ın yönettiği “Vardiya” filmleri ödüle layık görüldüler.

Ödülü hak eden kısa film yönetmenlerine ödüllerini jüri üyeleri verirken, jüri üyelerine ise festivale sundukları katkılarından dolayı Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Süheyla Ünal tarafından plaket verildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız