SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kısa Film Festivali Sona Erdi

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali sona erdi. 5 gün süren festivalde "Belgesel" ve "Kurmaca" dallarında en iyi filmler belirlendi.

23-27 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen, Malatya'da bir ilk olan festivaldeki filmleri 5 günde yaklaşık 5 bin kişinin izlediği belirtildi.

Festivalin sonucuna ilişkin olarak yapılan açıklamada şu bilgiler yeraldı:

"..Hilmi Etikan, Binnur Feyizli, Esin Küçüktepepınar, Işıl Özgentürk ve Olkan Özyurt’tan oluşan Jüri, Belgesel Dalı En iyi Film Ödülü’nü, “Bilinçsiz silahlanma ve bu konuda yaşanan toplumsal trajediyi tanıkların anlatımıyla belgeleyen ve bu gerçek üzerinde seyirciyi bir kez daha düşünmeye davet eden” ve yönetmenliğini Ateş Savaşeri, İrem Pasinligil ve Onur Etiz’in yaptığı “Öyle Duruyorum” adlı filme vermiştir. Bu dalda ayrıca, Özlem Altun’un yönettiği “47/21” adlı filme Jüri Özel Ödülü verilmiştir.

Kurmaca Dalı En İyi Film Ödülü ise “Güncel bir konuyu insanlık dramı üzerinden yalın, etkili ve özgün bir sinema diliyle anlatmayı başardığı için yönetmenliğini Eray Mert’in yaptığı “Mütereddit” adlı filme verilmiştir. Jüri ayrıca, kurmaca dalında iki ayrı özel ödül verilmesini uygun görmüştür.

Kurmaca Dalı Jüri Özel Ödülleri: Toplumun farklı katmanlarındaki insanlarının sorunlarını aynı mekanda bir araya getirerek Ülkemizden insan manzaralarını doğal ve samimi bir anlatımla yansıttığı için, yönetmenliğini Mehmet Akif Eligül ve Abdulvahit Baydemir’in yaptığı “Sarı Siyah Yaşam” ve Mevlana’nın yedi öğüdünü simgesel ve çarpıcı bir anlatımla görselleştiren yönetmenliğini Ömür Kınay’ın yaptığı “Kün” filmlerine verilmiştir."

FOTOĞRAFLAR: (Üstteki) 'Öyle Duruyorum' filminden, (Alttaki) 'Mütereddit' filminden..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız