SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kısa Film İçin Başvuru Başladı

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:33:02
Kısa Film İçin Başvuru Başladı
A- A+ PAYLAŞ

4. Malatya Uluslararası Film Festivali’nin Kısa Film Yarışması için başvuruların 20 Eylül'e kadar yapılabileceği açıklandı.

Konuya ilişkin olarak Malatya Valiliği resmi internet sitesinde şu bilgi yer aldı:

"Malatya Uluslararası Film Festivali Ulusal Kısa Film Yarışması başlıyor! Yarışmaya son başvuru tarihi 20 Eylül 2013 Cuma.

Malatya Valiliği’nin koordinasyonunda, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından; T.C. Kültür Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Malatya Belediyesi ve İnönü Üniversitesi’nin destekleri ile 15-21 Kasım 2013 tarihleri arasında düzenlenecek olan 4. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde kısa film heyecanı başlıyor! 

Malatya Uluslararası Film Festivali, kısa film çekimini teşvik etmek; bu türde film çeken genç yetenekleri keşfetmek, nitelikli yapımları ödüllendirmek ve isimlerini ulusal alanda duyurma fırsatı sunmak amacıyla bu yıl da Ulusal Kısa Film Yarışması’nı düzenlemeye devam ediyor.

Tüm amatör ve profesyonel kısa filmcilerin katılabileceği; kurmaca, deneysel ve canlandırma türlerinden herhangi birinde çekilmiş; süresi 30 dakikayı aşmayan ve Eylül 2012 tarihinden sonra çekilmiş tüm filmler yarışmaya katılabilir. 

Daha önce ulusal ya da uluslararası yarışmalara katılmış ya da bu yarışmalardan ödül almış olmak, yarışmaya katılıma engel değildir. Ancak, daha önceki yıllarda Malatya Uluslararası Film Festivali Ulusal Kısa Film Yarışması’na başvuran ancak ön elemeyi geçemeyen filmler bu yarışmaya katılamaz.

Yarışmaya katılmak isteyenlerin, festivalin www.malatyafilmfest.org.tr adresli web sitesinde yer alan Festival Yönetmeliği’ni dikkatle okumaları ve son başvuru tarihine kadar Festival Merkezi’ne filmleri ve istenen belgelerle birlikte başvurmaları gerekiyor. 

Emrah Kalan (Festival Kısa Film Program Koordinatörü), Nazif Tunç (Yönetmen) ve Gökhan Yorgancıgil’den (Yönetmen) oluşan ön jürinin değerlendirmesi sonucunda yarışmaya kabul edilen 15 film, Ekim 2013 tarihinde festivalin resmi web sitesinden ve medya aracılığıyla duyurulacaktır. Ön değerlendirmeyi geçemeyen film sahiplerine herhangi bir iletişim yoluyla, ön değerlendirmeyi geçemedikleri bilgisi verilmeyecektir.

Ön elemeden geçerek, yarışmalı bölüme kabul edilen 15 film, isimleri ilerleyen günlerden ilan edilecek olan ana jüri tarafından festival süresince değerlendirilecek. Birincinin Kristal Kayısı Ödülü’nün yanı sıra 5.000 TL para ödülü de kazanacağı yarışmada, ödüle değer görülen film sahipleri ödüllerini 21 Kasım 2013 Perşembe gecesi yapılacak Festival Ödül Töreni’nde alacak. 

Yarışmaya katılmak isteyen kısa filmciler festivalin Ulusal Kısa film Yarışma Koordinasyon Merkezi’yle görüşerek, Yarışma Koordinatöründen ayrıntılı bilgi alabilirler.

Ulusal Kısa Film Yarışma Koordinasyon Merkezi

Meneviş Sokak. No:55/9 Çankaya 06540 Ankara

Tel: +90 0542 262 12 77

E-Posta: ekalan@puruli.co

kisayarisma@malatyafilmfest.org.tr"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız