SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kısa Filmcilere Çağrı

A- A+ PAYLAŞ

26 Kasım – 2 Aralık tarihleri arasında yapılacak Malatya Uluslararası Film Festivali organizasyonu, festival kapsamındaki 'Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması'na başvuru süresinin 15 Ekim'e uzatıldığını duyurdu.

Konuya ilişkin olarak yayınlanan basın bülteni şöyle:

" Malatya Uluslararası Film Festivali Ulusal Kısa Film Yarışması'na son başvuru tarihi 15 Ekim 2010

Malatya'dan kısa filmcilere çağrı!

Malatya Uluslararası Kısa Film Festivali'nde mizah ve alt türlerinde çekilmiş, kurmaca veya animasyon türlerinde 15 yerli film yarışacak…

Bu yıl ilki 26 Kasım – 2 Aralık tarihleri arasında yapılacak Malatya Uluslararası Film Festivali çerçevesinde yapılan 'Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması'na başvuru süresi 15 Ekim'e dek uzatıldı.

Festivalin 'Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması'yla birlikte, etkinliğin iki yarışmalı bölümünden birini oluşturacak 'Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması'nda mizah ve alt türlerinde çekilmiş, kurmaca ve animasyon 15 film yer alacak.

Ön jüri tarafından başvurular arasından seçilen, toplam dört ödül için yarışacak olan 15 film; beş kişilik ana ulusal kısa metraj film yarışma jürisi tarafından değerlendirilecek ve 'En İyi Film', 'Jüri Özel Ödülü', 'SİYAD Ödülü' (En İyi Film) dallarında değerlendirilecek. 'Ulusal Kısa Film Yarışması'nda verilecek olan dördüncü ödülün sahibini ise, Malatya İnönü Üniversitesi öğrencileri belirleyecek ve öğrenci oylarıyla bir filme 'İnönü Üniversitesi Öğrencilerinin Seçimi' ödülü sunulacak.

Mizah ve alt türlerinde film çekimini desteklemek, bu türde film çeken genç yetenekleri ödüllendirmek ve gençlere ulusal alanda seslerini duyurma olanağı sunmak amacıyla düzenlenen 'Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması'nda, başvurular arasından yarışmaya hak kazanan filmler 25 Ekim'de festivalin web sitesinde ve basın yoluyla kamuoyuna duyurulacak.

Malatya Uluslararası Film Festivali Ulusal Kısa Film Yarışması’nda verilecek ödüllerin tam listesi aşağıdaki gibidir:

En İyi Film 3000 TL ve Kristal Kayısı Ödülü
Jüri Özel Ödülü Kristal Kayısı Ödülü
SİYAD Ödülü (En İyi Film) Plaket
İnönü Üniversitesinin Öğrencilerinin Seçimi Plaket

Yarışmaya katılmak isteyenler, www.malatyafilmfest.com adresinden festivalin web sitesine, festival yönetmeliğine ve katılım formlarına ulaşabilir. Yönetmeliğe uygun filmlerin, son başvuru tarihi olan 15 Ekim'e dek festival merkezine başvurmaları gerekiyor. Katılımcılar, ayrıca festival merkeziyle görüşerek, yarışma koordinatörü Cemre Ceren Asarlı'dan ayrıntılı bilgi alabilirler.

Detaylı bilgi için:
Cemre Ceren Asarlı cemre.asarli@istanbulorg.com

FESTİVAL MERKEZİ
Malatya Uluslararası Film Festivali
Gazeteciler Sitesi Keskin Kalem Sokak No: 43
Esentepe Şişli 34394 İstanbul
Tel : +90 212 216 72 72
Faks : +90 212 216 95 95

bilgi@malatyafilmfest.com
www.malatyafilmfest.com"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız