SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kısa Sürede Sonuçlandırılacak'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da kayısıda yaşanan don ve dolu olaylarının ele alındığı Bilgi Alış Veriş toplantısı yapıldı.

Tarım İl Müdürlüğü'nün Karakavak'taki Hizmet Binası Salonunda düzenlenen toplantıya, Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, Tarım Sigortaları Genel Müdürü (TARSİM) Bülent Bora, TARSİM Malatya Bölge Koordinatörü Sabri Akın, Tarım İl Müdür Yardımcısı Ramazan Aytekin, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri ve Konu Uzmanları katıldı.

Malatya'da geçen hafta meydana gelen dolu olayı ve Nisan ayında gerçekleşen erken ilkbahar döneminde oluşan don zararları ile ilgili olarak istişarede bulunuldu.

TARSİM olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren Bülent Bora, "Tarım Sigortası konusunu benimsemekte ve sigortalı olmakta İl Tarım Müdürlüğümüzün yoğun çalışmaları neticesinde ülkemizde ön sıralarda yer alan değerli Malatyalı çiftçilerimize buradan, don ve dolu hasarları nedeniyle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hasarlı bölgelere eksperlerimiz derhal hareket ederek gerekli tespitlere başlattılar. En kısa zamanda bu tespitler sonuçlandırılacak ve sigortalı çiftçilerimizin mağduriyetleri giderilecektir" dedi.

Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal ise, "İlimizde meydana gelen tabi afetler sonrasında Tarım Sigortasının önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Teknik ekiplerimizin bu konudaki yayım çalışmaları başarılı olmuştur. Ancak sigortalı çiftçi sayısı istediğimiz seviyeye henüz ulaşmamıştır. Buradaki tüm katılımcıların bölgelerindeki çiftçilerle iletişimlerini artırarak tarım sigortası hakkında yoğun bir yayım çalışması yapmalarını istiyorum" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız