SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kısa Sürede Tamamlanmalı'

A- A+ PAYLAŞ

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adana Konsolosu Eric Green, Türkiye'nin Kuzey Irak'taki işini bitirip bir an önce çıkması gerektiğini belirtti.

ABD Adana Konsolosu Eric Green, Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaretinde basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı.

Türkiye'nin Kuzey Irak operasyonuyla ilgili bir soruya karşılık Green, "Operasyon hala devam etmektedir. Bu nedenle sonuçları hakkında şu anda bir değerlendirmede bulunmam için henüz erken. Operasyonun belli noktalara yapılması ve zaman açısından kısa sürede tamamlanması önemli. Türkiye'nin, Amerika ve Irak ile işbirliğinin devam etmesi lazım" dedi.

Green, "Operasyonun niye kısa sürede tamamlanması gerekiyor?" şeklindeki soruyu da, "Türkiye, Amerika ve Iraklı yetkililer bu operasyonu sürekli kendi aralarında tartışmakta. Bu konuda onların direkt olarak konuşmaları, benim dolaylı konuşmamdan daha iyi olur diye düşünüyorum" şeklinde yanıtladı.

Malatya'daki yayınevi olayı ilgili de Eric Green, "Devam etmekte olan bir dava. Ancak hatırda tutulması gereken şu var ki bu büyük bir öfke sonucu meydana gelen cinayettir. Mahkemenin de bu davayı ciddi şekilde takip etmesi ve canilerin gerekli cezayı almaları gerekir" dedi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman da, "Yayınevi cinayeti ve Kuzey Irak operasyonuyla ilgili görüşlerimizi almak üzere gelmişler. Biz de, Kuzey Irak operasyonuna ABD'nin desteğinin devam etmesini istediğimizi söyledik" şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin “Türkiye’nin içinde bulunduğu kritik günlerde başta Güneydoğu illeri olmak üzere Doğu illerine yaptığınız bu ziyaretlerin özel bir anlamı var mı?” sorusunu Başkonsolos Green; “ Benim görev bölgem Mersin’den Van’a kadar. Bu bölgelere ziyaretlerim rutin bir şekilde sürüyor. Ayrıca Malatya gezim o kapsamda değerlendirilmesin. Buraya bir buçuk günlük bir ziyaret için geldim. Aralarında Belediye, Gazeteciler Cemiyeti, TSO olmak üzere ziyaretlerim olacak buradan tekrar Adana’ya döneceğim” diye yanıtladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız