SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kısacık İzmir Kitap Fuarı'nda

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:12:44
Kısacık İzmir Kitap Fuarı'nda
A- A+ PAYLAŞ
Gazeteci-Yazar Raşit Kısacık, 2012 İzmir kitap fuarında bir konferans verip kitaplarını imzalayacak. 
 
TÜYAP Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenlenen, 17. İzmir Kitap Fuarı 14-22 Nisan 2012 tarihleri arasında Uluslararası İzmir Fuar Alanı'nda gerçekleştirilecek. 
 
Yaklaşık 300 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenecek 17. İzmir Kitap Fuarı'nda söyleşi, şiir dinletisi, panel etkinlikler gerçekleştirilecek. 
 
Gazeteci-Yazar Raşit Kısacık 22 Nisan 2012 Pazar günü Saat 12.30-15.30'da 2. Konferans salonunda Diyarbakır Cezaevi, işkence ve terör konusunda konferans verip, davetlilerle söyleşide bulunacak. 
 
Kısacık daha sonra bu yıl çıkan, Terörün ve Ölümün Kodu 33, Diyarbakır Cezaevi, Etnik Kimlikler ve Kürt Sorunu 3 (Minareden Kandil'e PKK ve Cumhuriyet'ten bu yana Malatya'da toplumsal olaylar kitaplarını imzalayıp, okurlarıyla sohbet edecek. 
 
Raşit Kısacık aynı hafta Ege bölgesinde bazı il ve ilçelerdeki çeşitli kitapevlerinde de kitap imza günlerine katılıp okurlarla sohbet ederek kendi kitaplarını imzalayacak. 
 
RAŞİT KISACIK KİMDİR?
Malatya doğumlu Raşit Kısacık gazeteciliğe 1974 yılında aynı ildeki yerel gazetelerde başladı. Cumhuriyet gazetesinin bölge temsilciliği sırasında, özellikle silah kaçakçılığı ve Ağca olayıyla ilgili geniş araştırmalar yapıp Uğur Mumcu'ya da bu bilgileri aktardı. 12 Eylül harekatından sonra Hürriyet'in Diyarbakır temsilciliğindeki muhabirliği sırasında tüm gününü Sıkıyönetim Koutanlığı Askeri Mahkemesi'nde başta PKK ana davası olmak üzere, Kawa, Rızgari, Alarızgari, DDKD, TKDP, Tekoşin gibi davaların yüzde 95'ini baştan sonuna kadar izledi. 
 
Sıkıyönetim sonrası Hürriyet'ten ayrılrak Sabah-Gelişim ortaklığı ile çıkan Söz gazetesinin bölge temsilcisi oldu. Söz kapanınca Anadolu Ajansı'na geçti. Emekli olana kadar Anadolu Ajansı Bölge Müdürü olarak çalıştı.
 
Kısacık'ın mesleki örgütlerden aldıkları dahil çok sayıda başarı ödülü bulunmaktadır. Emekli olduktan sonra Malatya Gazeteciler Derneği ve Malatya'da Malatyalılar Derneği başkanlığı yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız