SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Raşit Kısacık Son Kitabıyla TÜYAP'ta

0
Güncellendi - 2016-11-10 01:47:01
Raşit Kısacık Son Kitabıyla TÜYAP'ta
A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı Gazeteci Yazar Raşit Kısacık’ın yeni kitabı ‘Dünya’da ve Türkiye’de İşkencenin Tarihi' isimli kitap, 12 Kasım’da İstanbul Tüyap Kitap fuarında okurlarına ulaştırılacak.

Ozan Yayıncılık’da çıkacak “Dünya’da ve Türkiye’de İşkencenin tarihi isimli kitabın uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olduğu bildirildi. Kitaba 17 ülkenin Ankara Büyükelçi veya Büyükelçilik yetkililerinin katkı sunduğu öğrenildi.

Kitap, ilk olarak İstanbul fuarında okurlarına ulaştırılacak, daha sonra ise tüm kitapevlerinin raflarında yerini alacak.

OZAN YAYINCILIĞIN DÜNYA’DA VE TÜRKİYE’DE İŞKENCENİN TARİHİ KİTABININ TANITIM YAZISI ŞÖYLE:

İşkence, psikolojik veya fiziki olarak, korkutma, konuşturma, itiraf ettirme, caydırma, öç alma, , cezalandırma, üçüncü şahısları ya da gruba göz dağı verme, sindirme veya bilgi toplama aracı olarak bilinçli şekilde, insanlara ağır acı çektirmekte kullanılan her türden eylemlerdir.

İnsanoğlu’nun yerleşik düzene geçişinden itibaren Hz. İsa’ya, Eski Roma, Yunan, İnka, Asur, Sümer ve Mısır olmak üzere,, Avrupa Engizisyon mahkemelerine,, Latin Amerika ülkelerinden Asya bozkırlarına, Hitler Almanya’sından İngiliz kolonilerine, Çin’den SSCB’ye, özellikle yazarın bizzat tanık olduğu 12 Mart, 12 Eylül askeri darbelerinde Selimiye Kışlası, Harbiye Merkez Komutanlığı, Mamak, Diyarbakır, Silivri ve Metris zindanlarına, Ebu Garipve Guantanamo cezaevlerinden, Ortadoğu ülkelerine, halen yaşanmakta olan Irak ve Suriye cezaevlerine, hala ”Demokrasi getiriyorum” diyerek tarihin en ağır işkencelerini uygulayan sözde Demokrasinin beşiği olarak görülen ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Portekiz, İspanya, eski Sovyetler Birliği, şimdiki Rusya, İtalya, Savak, CİA, Mossad, , M16 başta olmak üzere Avrupa ülkelerinin istihbarat teşkilatlarının işkence dolu karanlık dönemlerine kadar tüm ülkelerin kitlesel işkencelerini, yöntemlerini ve aldıkları sonuçları dahil tüm detayları belgesel nitelikteki bu kitapta görüp tanık olacaksınız.

Raşit Kısacık bu kitabı ile ilgili olarak “Geçmişten günümüze baktığımızda, işkence lekesi olmayan tek bir ulus,tek bir devlet, tek bir etnik grup ya da tek bir dinsel yapı yoktur. Hiçbir ülke benim tarihimde işkence olmamıştır” diyemez. Hele hele demokrasi havarisi kesilen günümüz ülkelerinin tarihi en ağır işkence örnekleri ve kitlesel ölümlerle doludur. 17 ülkenin Ankara Büyükelçiliğinden aldığım bilgi ve destek, yüzlerce kaynaktan elde edilen bilgiler ışığında hazırladığım bu kitapta,hemen hemen her ülkenin işkencelerini, nedenlerini, yöntemlerini ve sonuçlarının yer yer detaylarını okuyup, işkencenin gerçekten en büyük insanlık suçu olduğunu ve hiçbir kişiye, gruba ve ulusa yarar getirmediği görüp sizlerde lanetleyeceksiniz…”

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

iskencetarihi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız