SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kısacık'ın 24. Kitabı

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:16:56
Kısacık'ın 24. Kitabı
A- A+ PAYLAŞ

Gazeteci-Araştırmacı Yazar Raşit Kısacık’ın 24.kitabı, “Yunus 66 “ isimli kitabı çıktı. 

Raşit Kısacık, adını Yunus Suresi’nin 66. ayetinden alan Yunus 66 isimli kitabını 23 Nisan’da İzmir Kitap Fuarı’nda okurlarına söyleşide bulunarak imzalayacak.

Kısacık kitabı hakkında şunları söyledi:

"Geceleri sırt üstü yatarak gökyüzüne baktığımızda akıl sır erdiremediğimiz bir gerçekle yüzleşiriz. Görebildiğimiz kadarıyla bile evrenin ne kadar karmaşık bir yapıda olduğuna şaşar kalırız. Oysa çıplak gözle gördüğümüz gökyüzü, evrenin milyarda birlik bir kısmını bile temsil etmiyor. Gerçekte evren, insan aklının almakta zorluk çekeceği bir büyüklüğe ve karmaşıklığa sahip. Giderek daha da genişlemekte olduğu bilim insanlarınca altı çizilerek söyleniyor. Bilim adamları, Güneş Sistemi’ni barındıran Samanyolu galaksisi dahil yaklaşık 100 milyar galaksiden ve sayısız gök cisminden oluşan devasa boyutlardaki evrenin çapının, devamlı genişlemekte olduğunu belirtiyorlar. Zaten bu yüzüş, yani yörüngede dönüş sırasında Güneş, yer yüzünden 3 santim uzaklaşsa yeryüzünde yaşayanlar donar, 3 santim yaklaşsa kavrulurlardı. Bu da Allah’ın gökyüzüne nasıl bir şekil ve denge verdiğini gösteren sayısız kanıtlardan biri olsa gerek. Bilim dünyasının bu tezlerini 1400 yıl önce Allah’ın Hz. Muhammed’e bildirdiği, onunda insanlığa yaydığı Kur’an-ı Kerim’de detayları ile görmekteyiz."

Konuyla ilgili Kur'an'ı Kerimde bulunan bazı sure ve ayetlerin bulunduğunu ifade eden Kısacık şöyle dedi:

“Göklerde kim var, yerde kim varsa Allah’ındır.” (Yunus Suresi, 66. Ayet) ,

“Gökleri, yeri ve her ikisine yaydığı canlıları yaratması da Allah'ın kudretinin kanıtlarındandır” (Şura Suresi, 29. Ayet)

“ 7 kat göklerin rabbi, azametli arş’ın rabbi kimdir? diye sor, Allah’tın diyecekler” (Müminun Suresi, 86. Ayet)

“Siz gökleri, yeri ve ikisi arasındakileri bir oyun ve eğlence olsun diye yaratmadık” (Duhan Suresi, 38. Ayet)

Raşit Kısacık'ın Kur’an-ı Kerim’in Yunus Suresi 66. ayetinden yola çıkarak hazırladığı kitabın ilgi görmesi bekleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız