SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kısacık'ın Söyleşisine İlgi

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:26:45
Kısacık'ın Söyleşisine İlgi
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatyalı Gazeteci-Yazar Raşit Kısacık 2012 İzmir  kitap fuarında Global terör ve Diyarbakır cezaevi ile ilgili söyleşisine büyük ilgi gösterildi.  
 
TÜYAP  Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenlenen, 17. İzmir Kitap Fuarının son gününde  Gazeteci-Yazar Raşit Kısacık Fuarın  2. Konferans salonunda Global terör,  Diyarbakır Cezaevi,  işkence ve  işkenceden ölüm olayları konusunda söyleşide bulundu. Söyleşiyi Malatya Eski Valilerinden Aydın Özakın başta olmak üzere bazı Malatya ve Diyarbakır’ın eski valileri, çok sayıda bürokrat ve  Üniversite öğrencisi izledi. Kalabalık nedeniyle öğrencilerin çoğu söyleşiyi beton zemin üzerinde oturarak ve salon dışında açık bırakılan kapı önünde ayakta izleyerek katıldı.
 
Kısacık dinleyenlerin en çok 12  mart ve 12 Eylül’de sıkıyönetim mahkemelerindeki yargılama süreçleri ile bugünkü yargılama süreçleri arasındaki farkla ilgili sorularla karşılaştı. Kısacık tutukluluk sürelerinin sıkıyönetim dönemlerinde daha kısa olduğunu, davalarında yine en geç 2 yıl içersinde kararı bağlandığını hatta en kalabalık dava olan PKK ana davasının bile 3 yıl sonunda  Yargıtay tarafından onandığını da  söyledi.
 
Kısacık daha sonra Ozan yayınları standında bu yıl çıkan, Terörün ve Ölümün Kodu 33, İşkencenin ve ölümün adresi Diyarbakır Cezaevi, Etnik Kimlikler ve Kürt Sorunu 3 Minareden kandil’e PKK ve Cumhuriyet’ten Bu Yana Malatya’da toplumsal olaylar kitaplarını imzalayıp, okurlarıyla sohbet etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız