SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kısacık'ın Yeni Kitabı

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:38:27
Kısacık'ın Yeni Kitabı
A- A+ PAYLAŞ

Raşit Kısacık'ın "Ermeni Sorunu'nda Çözümün ve Çözümsüzlüğün Adı:4T- 100. Yılında Ermeni Sorununa İki Taraflı Bir Bakış" adlı son kitabı yayınlandı.

Ozan Yayıncılık'tan çıkan kitabın imza günleri dolayısıyla İzmir'de bulunan Raşit Kısacık'ın yeni kitabının sunumunda şöyle deniliyor:

"Tarihin tozlu ve derin sayfalarında, zamanın iyileştiremediği yaraları vardır insanoğlunun. Ama bu yaraları iyileştirecek olan da insandan başkası değildir.

Geçtiğimiz çağın en derin yaralarından biridir 1915 olayları. Tarihçiler ayrı, siyasetçiler ayrı, din adamları ayrı, diaspora çok çok ayrı şeyler söylese de bu konuda yaşanan bir gerçek vardır ve bu gerçek bekleyerek, umut ederek, olayları çarpıtarak, yalan söyleyerek değiyşmeyecektir.

Bu kitaba göre; hem Ermeni hem Türk tarafının konuyla ilgili yapması gereken yegane şey, düşmanlığı besleyen her türlü veriden, kurumdan, inanıştan, duygusal durumdan uzak durarak, kendi tarihiyle yüzleşmektir.

Raşit Kısacık, yarım asrı geçen gazetecilik duyarlılığıyla; yukarıdaki veriden yola çıkarak; acının 100'üncü yılında, her iti tarafın da bu konuda fikir üreten aydınlarını dinlemiş, konuyla ilgili derinlişli söyleşiler yapmış, konunun en vazgeçilmes tarihsel ve düşünsel kaynaklarını taramış, sorunun önce gerçekten anlaşılmasına sonra çözülmesine yönelik katkılar sunmuştur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız