SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kısacık'ın Yeni Kitabı

A- A+ PAYLAŞ

Gazeteci- Yazar Raşit Kısacık'ın "Nurhak'tan Mamak'a" adlı kitabı yayınlandı.

Ozan Yayıncılık'tan "Yakın Tarih Dizisi" kapsamında yayınlanan 224 sayfalık kitap, 14 liradan satılıyor. idefix.com adresinden internetten de istenebilen kitabın tanıtım bülteninde şu ifadeler yeralıyor:

"12 Mart darbesi ve 68 kuşağı ile ilgili, şimdiye kadar subaylar, gazeteciler, araştırmacılar, sanıklar ve sanık avukatları onlarca kitap ve yüzlerce makale yazdı. Yine de yazılacak çok şey, yanıt bekleyen çok sayıda soru var.

Neden THKO Türkiye'de gerilla faaliyetlerine daha elverişli yerler varken Malatya'nın Akçadağ bölgesini gerilla üssü seçmişti?Denizleri kurtarmak için bu bölgeye gelen Cemgil ve arkadaşları şimdiye kadar yazıldığı veya resmi ağızların söyledikleri şekliyle mi öldürülmüştü?Mamak Askeri ceza ve tutukevinde, başta Prof. Dr. Muammer Aksoy olmak üzere çok sayıda aydın ve devrimciye nasıl işkence yapılmıştı? İşkence yapmayan askerler neyle karşı karşıya kalıyorlardı? Mahkeme salonunda 229 sanığın bayıltılması veya topluca öldürülmesi için Mahkeme Başkanı Tuğgeneral Ali Elverdi'den beklenen işaret neydi? Nurhak dağlarında devrimci eylemcilerin öldürülmesiyle ve yakalanarak yargılanmalarıyla sonuçlanan olaylardan Mamak Askeri cezaevine uzanan acılı ve karmaşık süreci bilinmeyenleriyle yazan ve yukarıdaki soruların yanıtını veren Raşit Kısacık şöyle diyor:"...Bu dönemin bilinmeyen ancak mutlaka bilinmesi gereken noktaları vardı. Tek amacım 12 mart sürecinde büyük bedeller ödeyen 68 kuşağını meydana getiren yapıyı, şimdiye kadar hiç yazılmayan ve bizzat tanık olduğum bendeki parçalarla tamamlamaya çalışmaktı. Ben de onu yaptım''.

YAZAR HAKKINDA..
1951 Malatya doğumlu Raşit Kısacık gazeteciliğe 1974 yılında aynı ildeki yerel gazetelerde başladı. Cumhuriyet gazetesinin bölge temsilciliği sırasında, özellikle silah kaçakçılığı ve Ağca olayıyla ilgili geniş araştırmalar yapıp Uğur Mumcu'ya da bu bilgileri aktardı. 12 Eylül harekatından sonra Hürriyet'in Diyarbakır temsilciliğindeki muhabirliği sırasında tüm gününü Sıkıyönetim Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde başta PKK ana davası olmak üzere, Kawa, Rızgari, Alarızgari, DDKD, TKDP, Tekoşin gibi davaların yüzde 95'ini baştan sonuna kadar izledi.

Sıkıyönetim sonrası Hürriyet'ten ayrılarak Sabah-Gelişim ortaklığı ile çıkan Söz gazetesinin bölge temsilcisi oldu. Söz kapanınca Anadolu Ajansı'na geçti. Emekli olana kadar Anadolu Ajansı Bölge Müdürü olarak çalıştı.

Kısacık'ın mesleki örgütlerden aldıkları dahil çok sayıda başarı ödülü bulunmaktadır. Emekli olduktan sonra Malatya Gazeteciler Derneği ve Malatya'da Malatyalılar Derneği başkanlığı yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız