SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kısakürek ve Fikir Dünyası'

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:05:17
'Kısakürek ve Fikir Dünyası'
A- A+ PAYLAŞ

Birlik Vakfı Malatya Şubesi tarafından organize edilen, ''Necip Fazıl Kısakürek.."

Birlik Vakfı Malatya Şubesi Salonu’nda, İnönü Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Suphi Erdem tarafından verilen ''Necip Fazıl Kısakürek ve fikir dünyası '' konulu konferansın açış konuşmasını yapan Birlik Vakfı Şube Başkanı Sadi Ergül, “Şairleri, sanatçıları sadece şiirleri ile değil, farklı yönleriyle de değerlendirmemiz gerektiğine inanıyorum. Sanatçıları, şairleri susmuş toplumlar, vicdanını kaybetmiş ve ruhsuz kalmış sayılırlar. Şairler, yaşadığı anı dile getiren, geleceğe de ışık tutan kimselerdir. Onları sadece edebi kişilikleri ve iyi şiir yazmaları değil, aynı zamanda toplumsal olaylar karşısında duruşları ile de değerlendirmemiz gerekiyor” dedi.

Prof.Dr. Suphi Erdem ise, ''Necip Fazıl Kısakürek ve fikir dünyası '' konulu konferansında önce Kısakürek'in hayatından söz etti. Erdem, “Necip Fazıl, annesinin arzusuyla şair olmak istediği bunu düşündüğünde henüz 12 yaşındaydı ve ilk şiirleri Yeni Mecmua'da yayımlandı. Milli Mecmua, Anadolu, Varlık ve Yeni Hayat dergilerinde çıkan şiirleriyle kendinden söz ettirmeyi başardı. Daha sonra Paris'e gitti ve dönüşünde yayımladığı Örümcek Ağı ve Kaldırımlar adlı şiir kitaplarıyla edebiyat dünyasında patlama yaptı. Necip Fazıl bu eserleriyle genç yaşta şöhreti yakalayarak, çağdaşı şairlerin önüne çıkmayı başardı. Edebiyat çevrelerinde hayranlık aynı zamanda heyecan uyandırdı. 1932'de Ben ve Ötesi adlı şiir kitabını çıkardığında henüz otuz yaşına basmıştı” ifadelerini kullandı.

Konferansta ayrıca Birlik Vakfı Genç Birlik Kulübü adına Muhammed Karacan’ın, Necip Fazıl’ın Zindandan Mehmet 'e Mektup şiirini okuması beğeni ile dinlendi.

Konferansa, Battalgazi Kaymakamı Asalet Karabulut, Birlik Vakfı Malatya Şubesi üyeleri, kamu kurumları İdareciler, STK Temsilciler ve çok sayıda misafirin katılımıyla gerçekleştirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız