SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kışanak ve Tuncel de Yakınca'da Yargılanacak

0
Güncellendi - 2017-03-13 21:37:32
Kışanak ve Tuncel de Yakınca'da Yargılanacak
A- A+ PAYLAŞ

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel için Diyarbakır’da açılan,  ancak Yargıtay 5. Ceza Dairesi güvenlik gerekçesiyle Malatya Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen dava, darbe girişimcisi askerlerin yargılandığı Yakınca Spor Salonunda 21 Nisan’da görülecek.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmalar kapsamında tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Gültan Kışanak ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Başkanı Sabahat Tuncel'in hakkında açılan dava, güvenlik gerekçesiyle Yargıtay'ın aldığı karar doğrultusunda Malatya'da gönderilmişti.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin almış olduğu karar üzerine Kışanak ve Tuncel’in dosyaları Malatya Adliyesi'ne ulaştı.  Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen dava dosyasının görülmesi için Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, Malatya Adliyesi'ndeki duruşma salonunun yetersizliği nedeniyle Malatya Darbe girişimi davasının görüldüğü Yakınca Spor Salonu’nda yapılmasını kararlaştırdı.

Duruşma için  21 Nisan 2017 tarihine gün verildiği öğrenildi.

Darbe girişimi sonrası haklarında kamu davası açılan, aralarında tutuklu dönemin 2. Ordu Komutanı Eski Orgeneral Adem Huduti, 2. Ordu Kurmay Başkanı Eski Tümgeneral Avni Angun, 7. Ana Jet Üs Komutanı Eski Tuğgeneral Emin Ayık, 2. Ordu Harekat Destek Yarbaşkanı Eski Tuğgeneral Zeki Karataş, 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Eski Tuğgeneral Mustafa Serdar Sevgili, 2. Ordu'da görevli Eski Tuğgeneral Ersin Yıldırım ile subay, astsubay ve erlerden oluşan 76 sanığın yargılanması için özel olarak hazırlanan bin 52 metrekarelik kapalı alana sahip Yakınca Spor Salonu, Kışanak ve Tuncel hakkındaki davaya da ev sahipliği yapacak.

Bu arada, iddianamede, Kışanak hakkında "Silahlı Terör Örgütünü Kurmak ve Yönetmek", 41 kez "Terör Örgütü Propagandası Yapmak" ve "Kanuna Aykırı Toplantı ve Yürüyüşlere Silahsız Katılarak İhtara Rağmen Kendiliğinden Dağılmamak" suçlarından 57 yıl 6 aydan 230 yıl 6 aya kadar, Tuncel hakkında da "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak" ve 16 kez "Terör Örgütü Propagandası Yapmak" suçlarından 23 yıl 6 aydan 95 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • MURAT (7 yıl önce)
    Onlar da gelsin onlar da...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla