SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kişi Başı Günlük Atıklar Açıklandı

0
Güncellendi - 2015-12-30 02:51:45
Kişi Başı Günlük Atıklar Açıklandı
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Malatya'da kişi başına günlük atık miktarının 0,96 kilogram olduğu bildirildi. Açıklamada, Malatya ile aynı istatistik bölgesinde bulunan Elazığ'da günlük atık miktarının 1,60 kilogram, Bingöl'de 1,21 kilogram, Tunceli'de ise 1,15 kilogram olduğu bildirildi.

TÜİK açıklamasına göre Türkiye genelindeki bilgiler ise şöyle;

Belediyelerde 28 milyon ton atık toplandı

Tüm belediyelere uygulanan 2014 yılı Belediye Atık İstatistikleri Anketi sonuçlarına göre 1 396 belediyenin 1 391'inde atık hizmeti verildiği tespit edildi. Atık hizmeti verilen belediyelerden 28 milyon ton atık toplandığı belirlendi.

Kişi başı günlük ortalama belediye atık miktarı 1,08 kg olarak hesaplandı

Anket sonuçlarına göre 2014 yılında belediyelerde toplanan kişi başı günlük ortalama atık miktarı 1,08 kg olarak hesaplandı. Üç büyük şehrimizde ise toplanan kişi başı günlük ortalama atık miktarı İstanbul için 1,16 kilogram, Ankara için 1,10 kilogram, İzmir için 1,12 kilogramdır.

Belediye atıklarının %64’ü düzenli depolama tesislerine gönderildi

Atık toplama ve taşıma hizmeti verilen belediyelerde toplanan 28 milyon ton atığın, %63,5’i düzenli depolama tesislerine, %35,5'i belediye çöplüklerine, %0,5'i kompost tesislerine gönderildi, %0,5'i ise diğer yöntemler ile bertaraf edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız