SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kişi Başına 42 Bozuk Para

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:39:14
Kişi Başına 42 Bozuk Para
A- A+ PAYLAŞ

Nüfusu yaklaşık 75 milyon olan Türkiye'de, kişi başına ortalama 42 adet bozuk para düşüyor.

AA muhabirinin Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere göre, bu yıl toplam 426 milyon 654 bin 250 adet madeni para dolaşıma girdi. 

TL'den ''yeni'' ibaresi kaldırıldıktan sonra 1 Ocak 2009 yılından bu yana tedavüle sokulan madeni paraların değeri de 1 milyar 123 milyon 877 bin 805 liraya ulaştı.  

Piyasadaki bozuk paraların adedi ise 3 milyar 146 milyon 167 bin 950'ye yükseldi. Nüfusu yaklaşık 75 milyon olan Türkiye'de, kişi başına ortalama 42 adet bozuk para düşüyor. Tedavüldeki madeni paraların ağırlığı da 15 tonu geçiyor. Piyasada en çok bulunan madeni para 10 kuruş, en az bulunan ise 1 kuruş.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız