SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kişi Mahremiyeti Çok Önemli"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:15:53
A- A+ PAYLAŞ

Hukukçular Derneği Başkanı Av. Necati Karabay, “Sosyal medyanın bir operasyon üssü olarak kullanılmasına göz yumulmayacağını, kişi mahremiyeti gibi çok önemli bir hususun güvenceye alınmadığı bir iletişim şeklinin savunulabilir bir yanının olmadığını herkes bilmelidir” dedi.

Hukukçular Derneği Başkanı Necati Karabay tarafından Hukukçular Derneği’nde yapılan açıklama ile Twitter’in kapatılmasına destek verildi.

Hukukçular Derneği 2. Başkan Emin Cömert ile birlikte basın açıklaması yapan Av. Necati Karabay, “Hükümetin Twitter’i kapatması, ülkemizde tüm sağduyu sahibi insanlarımızı sevindirmiş, sağcı-solcu, inanan-inanmayan fark etmeden, tüm hükümet karşıtlarını ise zıvanadan çıkartmış, adeta çıldırtmıştır. Sebebi ise bellidir.17 Aralık sonrasında, hükümeti gayri meşru yollardan devirmek için, gayri meşru yollardan elde edilmiş Sayın Başbakan’ın konuşmaları, montajlanmış kasetleri, Twitter üzerinden tüm ülkeye ve dünyaya servis edilerek, Sayın Başbakan ve hükümet zor durumda bırakılmak istenmiştir. Son yıllarda sosyal paylaşım siteleri, bir iletişim değil, iftira ağı olarak kullanılmıştır. Twitter üzerinden yapılan iftiralara maruz kalanların, gayri meşru yollardan elde edilen ve montajlanan resim ve görüntüleri Twitter ortamında yayınlanarak mağdur edilen vatandaşlarımızın, Türkiye Cumhuriyeti Mahkemeleri’nden aldığı Twitter'e ve hesaplara erişimin engellenmesi kararlarını hiçe sayarak takmamıştır. Başka ülkelerde ofis açmasına rağmen Türkiye’de ofis açmamakta direnmiş, mahkeme kararlarını takmamış ama Hindistan, Almanya, ABD, Fransa gibi ülkelerin mahkeme kararlarını ise anında uygulamıştır” ifadelerini kullandı.

“Gezi eylemleri sırasında, insanlar Twitter üzerinden yalanlarla galeyana getirilmiş, olmayan yaralı ve ölü haberleri yayınlanmış, kitlesel katliam izlenimi verilerek insanlar sokaklara dökülmek istenmiştir. Özellikle kadınlara yönelik iftira kampanyaları yürütülerek, aile bütünlükleri hedef alınmış, namuslarına kastedilmiş, iftiralar atılarak, ailelerin dağılabileceği, çocukların ve eşlerin bu iftiralardan nasıl etkilenebilecekleri hesaba katılmamıştır” diyen Karabay, açıklamasını özetle şöyle tamamladı:

“Hükümetin Twitter’i kapatma kararı çok doğru bir karar olup, ülkemiz hukukuna saygı duyulmasını sağlamaya yönelik bir karardır. Türkiye’nin üçüncü dünya ve müstemleke ülkesi olmadığını dünyaya ilan etmiştir. Twitter yetkilileri, ülkemizde ofis açıncaya ve Türk mahkemelerinin verdiği kararlara uymayı taahhüt edene kadar Twitter açılmayıp, bunlar yerine getirildikten sonra erişime açılmalıdır. Sosyal medyanın bir operasyon üssü olarak kullanılmasına göz yumulmayacağını, kişi mahremiyeti gibi çok önemli bir hususun güvenceye alınmadığı bir iletişim şeklinin savunulabilir bir yanının olmadığını herkes bilmelidir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız