SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kışında İhtiyaç Var...!

A- A+ PAYLAŞ
 
Bir zamanlar sadece aksesuar gözüyle görülen güneş gözlükleri artık göz sağlığınız açısından çok gerekli bir araç.
Ozon tabakasındaki incelmeden sonra ultraviyole ışınlarının göz hastalıkları üzerindeki etkisi oldukça arttı. Bu nedenle gözü bu ışınlardan koruyan güneş gözlüğünü sadece yazın değil, kışın da takmalısınız.
 
Reader's Digest dergisinde yer alan habere göre, güneş gözlüklerinizi kışın da özellikle karlı havalarda kullanmalısınız. Çünkü kar güneş ışığının yüzde 80'ini yansıtıyor. Güneş gözlüğü kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar bulunuyor. İşte bunlardan bazıları:
 
Kışın güneş gözlüğü takmamak: Kar güneş ışığını yüzde 80 yansıtıyor. Bu rakam karın güneşi sudan 3 kat, plajlardaki kumdan ise 5 kat fazla yansıttığı anlamına geliyor.
 
Sadece kontakt lenslere güvenmek: Kontakt lenslerin çoğu güneşi UVB koruyuculu güneş gözlüğünden daha az engeller. Bununla birlikte, kontakt lensler özellikle gözlerinizin yan kısımları birçok güneş gözlüğünden daha iyi korur. UV blokajlı kontakt lenslerle beraber kullanılan UV korumalı güneş gözlükleri, çevresel UV radyasyonuna karşı daha iyi koruma sağlar.
 
Şapka takmamak: Geniş siperli şapkalar gözlerinizin UVB ışınlarına maruz kalmasını yüzde 50 oranında önler. 2 bin 764 kişi üzerinde yapılan 10 yıllık bir süreci kapsayan araştırmaya göre, şapkayla birlikte güneş gözlüğü kullanırsanız yaşa bağlı maküler dejenerasyonu riskini de yüzde 50 oranında düşürebilirsiniz. Ayrıca güneş gözlüğü ve geniş siperli şapkalar katarakt riskini 2/3 oranında azaltabiliyor.
 
Sadece öğle saatinde güneş gözlüğü takmak: Japon araştırmacılar, sabah ve öğleden sonraki geç saatlerde güneşin eğik açılarının da UVB radyasyonu açısından gözleriniz için (9.00-14.00 saatlerindeki) dik açılar kadar zararlı olduğunu söylüyorlar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız