SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kişisel Hatalar Yüzünden.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:25:52
A- A+ PAYLAŞ

Yenimalatyaspor- Anadolu Selçukluspor arasında oynanan ve 2-2 sonuçlanan karşılaşma sonrası basın mensuplarına bir açıklamada bulunan Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, acemice goller yiyerek, sahadan berabere ayrıldıklarını söyledi.

Altıparmak, alınan sonucun kendilerine yakışmadığını kaydederek, “Maçla ilgili çok fazla söylenecek bir şey yok. İlk yarısını normal, ikinci yarısını ise iyi oynadığımız bir karşılaşma oldu. İki kere öne geçmemize rağmen çok acemice bir şekilde yediğimiz gollerden berabere kaldık. Belki de kalemize iki kere gelmediler. Ne yazık ki, iki kere öne geçtiğimiz maçı berabere bitirdik. Burada sorgulanması gereken çok fazla bir şey yok. Burada suçluyu bulmamız lazım. Suçlu yok ama gerçekten maçın ikinci yarısını bu kadar iyi oynayıp, bu kadar canlı ve diri olup, çok acemice ve ucuz goller yemek futbolcularımıza hiç yakışmadı” dedi.

“KİŞİSEL HATALAR YÜZÜNDEN BERABERE KALDIK”

Galibiyet için ellerinden geleni yapmalarına rağmen kişisel hatalar yüzünden berabere kaldıklarını ifade eden tecrübeli teknik adam, “Ligin ikinci yarısına iyi bir havayla başlayıp, muhteşem taraftarımıza galibiyet armağan etmek istiyorduk. Gerçekten bunun için çok üzüntülüyüz. Hepsinden kendi adıma çok özür diliyorum. Futbolcu kardeşlerimizle de çok net bir şekilde görüşmemiz gerekiyor. Çünkü böyle maçlarda puan kaybına tahammülümüz olmaması lazımdı. Bu kadar iyi takımın, bu kadar basit gol yememesi gerekiyordu. Ama ne yazık ki futbolun içinde bunlar var. Hiçbir şeyi daha önceden planlayamıyorsunuz. Biz sadece bugün galip gelmek adına özellikle maçın ikinci yarısında her şeyi yaptık. Ama kişisel hatalar yüzünden berabere kaldık” diye konuştu.

“HAK EDEN FUTBOLCULAR İLK 11’DE SAHAYA ÇIKTI”

Altıparmak, alınan beraberlikten dolayı suçlu aramamak gerektiğine dikkat çekerek, şunları söyledi: “Biz bir kamp dönemi geçirdik. Şuanda ilk 11’de sahaya çıkan oyuncuların hepsi formayı hak etmiş isimleri. Ben futbolcularıma, “kim hak ederse o sahanın içinde olacak” dedim. Kamp dönemini müthiş derecede iyi geçirenler oldu. Ve bu anlamda çok iyi bir hazırlık devresinden sonra hak eden futbolcular sahanın içerisindeydi. Diğer futbolcuların hak etmediğinden değil ama onlar daha iyi ve daha hazırdı. Özellikle konu Ozan ve Halil Zeybek’e gelecek. İkisi de kamp dönemini müthiş geçirdi. Sonradan oyuna giren Eren, kötü olduğu için değil sadece o sistemde Hail daha hazır olduğu için ikinci yarıda girdi. Sahanın da ağır olması nedeniyle kafamızda düşündüğümüz şeyler bunlardı. Okan, hazırlık devresinde özellikle sakatlığı nedeniyle son bölümde bize katıldı. Ondan dolayı Okan’ı tercih etmedik. Ama oynayan bütün oyuncular gerçekten hem kamp dönemini hem de şuana kadar ki periyodu çok iyi geçiren ve şuanda en hazır oyunculardı. Ondan dolayı öyle bir kadroyla çıktık. Ama dediğim gibi dışarıda tasarladığımla içeridekiler bir olmuyor. Bugün belki de şans verdiğimiz arkadaşlarımızdan bazıları iyi performans sergileyemedi. Sonradan oyuna giren oyuncular daha iyi performans sergiledi. Ama oyuncu bazında “şöyle oldu, böyle oldu” dememek lazım. Bu bütün futbolcuların ve bizlerin suçu. Berabere kaldıysak sadece birkaç kişiye suç bulmamak lazım.”

“GALİBİYETİ HAK ETMİŞTİK AMA BERABERE KALDIK”

Altıparmak, galibiyeti hak etmelerine rağmen berabere kaldıklarını kaydederek, “Ziya, çok kötü bir kaleci değil. Bu ligin iyi kalecilerinden biri. Vedat, çok uzun süreli bir sakatlık geçirdi. Vedat’ı kadroya aldık ama hala tam yüzde yüz hazır değil. Ama biz “Ziya çok kötüydü veya öbürü şöyleydi” demiyoruz. Takımımızda bugün çok iyi oynayan futbolcular vardı. Bugün belki de sahanın en iyi oyuncularından biri Gökhan idi. Düşürmemesi gereken bir topu yere düşürdü. O pozisyon gitti korner oldu ve gol yedik. Bunu Gökhan’a, Ziya’ya ya da başka bir futbolcuya bağlamamak gerekiyor. Biz takım oyunu oynadık ve rakibimiz kalemize gelmeden gol yedik. Futbolda çok bahane var ama biz bahanelere sığınmıyoruz. Biz hak etmediğimiz bir şekilde berabere kaldık. Oyunun ikinci yarısındaki futbolumuzla galibiyeti çok hak etmiştik. Ancak çok acemice goller yedik. Neticesinde de berabere kaldık” şeklinde konuştu.

“MAÇ ŞANSI YANIMIZDA DEĞİLDİ”

İkinci yarıda galibiyet için ellerinden geleni yaptıklarına değinen tecrübeli çalıştırıcı, “Hedefimizde bir sapma yok. Ligin ilk maçları her zaman zordur. Ligin ilk yarısındaki ilk maçta, ikinci yarının başındaki maçta her zaman zorludur. Biz bunu biliyorduk. Tabi ki hiçbir şeyin bahanesi yok. Saha şartları çok ağırdı. Buraya gelen bütün takımlar aynı böyle oynayacak. Anadolu Selçukluspor nasıl oynadıysa, Balıkesirspor takımı da gelecek ve böyle oynayacak. Bize karşı çok açık oynayacak bir takım yok. Biz hepsini bildiğimiz için bütün çalışmalarımızı buna göre çalışıyoruz. Devre arasında da bu bilinçle çalıştık. Çünkü bazen ayağa oynayabileceksiniz ama bugün ki şartlarda çok fazla pas yapma, ayağa oynama gibi bir şansımız yoktu. Saha şartları olarak yoktu. Biz saha şartlarına göre oynamaya çalıştık. Ama maç şansı bugün yanımızda değildi. Çok maç şansızlığı yaşadık. İkinci yarıda kalemize geldikleri hiçbir pozisyon yok ama dediğim gibi talihsiz bir şekilde gol yedik” dedi.

“YÖNETİMLE KONUŞACAĞIZ”

Altıparmak, futbolcuların kendilerine çeki düzen vermeleri gerektiğini belirterek, şunları ifade etti: “Yönetim kurulumuzla oturup bazı konularda konuşacağız. Tabi ki bazı şeyleri konuşmamız gerekiyor. Seyirci her zaman haklıdır. Sadece onları üzdüğümüz için ben çok üzüntülüyüm. Biz çok çalışıyoruz ama insanlar sadece sonuca baktıkları için böyle oluyor. Biz sonuç ülkesinde yaşıyoruz. Sadece yönetim ya da benim değil, futbolcuların da kendilerine biraz daha çeki düzen vermesi ve bu kadar basit hatalar yapmaması lazım. Çünkü bir hedef var. Bu hedefi yakalamamız için özellikle içerideki bütün maçları kazanmamız gerekiyor.”

“STOPERE OYUNCU ALACAĞIZ”

Transfer çalışmalarıyla ilgili de bilgiler veren Altıparmak, “Defansa takviye tabi ki düşünüyoruz. Büyük ihtimalle birkaç güne kadar netleşecek. Netleşti gibi ama görüştüğümüz futbolcunun bonservisinde bir problem oldu. Büyük ihtimalle kısa sürede bu problemde çözülecektir. Buda çözülürse, stopere oyuncu alacağız” diye konuştu.

“HEM YETİŞTİRİCİ HEM DE YARIŞMACI OLARAK BU LİGDEYİZ”

Anadolu Selçukluspor Teknik Direktörü Murat Zafer Turan ise, iki takımı da verdikleri mücadeleden dolayı kutlayarak, “İki takımı da kutlamak gerekiyor. Çünkü böylesine çok ağır bir zeminde oynamak kolay değildi. Ben inanıyorum ki, iki takımda çok farklı oyun karakterleriyle sahada olacaktı. Ama saha şartları buna müsaade etmedi. İki takımda kazanmak için elinden gelen her şeyi yaptı. Biz daha genç ve yeni oluşum içinde olan bir takımız. Yeni Malatyaspor’un daha farklı hedefleri var. Bizimde farklı hedeflerimiz var. Biz hem yetiştirici hem de yarışmacı olarak bu ligde varız. Her iki takımda kazanma adına elinden gelen her şeyi yaptı. Maç 3 sonuçlu, bugün puanlar paylaşıldı. Ben bundan sonraki maçlarda Yeni Malatyaspor’a başarılar diliyorum. İnşallah istedikleri hedefe ulaşırlar” dedi.

YÖNETİM KURULU TOPLANTISI..

Bu arada Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor’da yönetim kurulu, Anadolu Selçukluspor ile oynanan ve 2-2 sona eren karşılaşma sonrası statta mini bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantının ardından stat çıkışında gazetecilere bir açıklamada bulunan Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Ertan Mumcu, toplantıda büyük kararlar almadıklarını kaydetti.

Maç sonrasında kısa bir toplantı yaptıklarını ifade eden Mumcu, “Maç sonunda kısa bir toplantı yaptık ama çok büyük kararlar almadık. Taraftarın tepkisi normal. Onlarda destek verip kazanmamızı bekliyorlar. Olmayınca da tepki veriyorlar bunların futbolun doğasında var. Artık söylenecek fazla bir şey yok önümüzdeki maçlarda telafi etmeye çalışacağız” dedi.

Mumcu, rakiplerinin puan kaybettikleri haftada kendilerinin de ellerine geçen avantajı iyi değerlendiremediklerini belirterek, “Tabi mutlaka kazanmamız gereken bir maçta iki puan kaybettiğimiz için üzgünüz. Aslında söylenecek bir şey yok. İki kez öne geçtiğimiz maçı berabere tamamladık. Rakiplerimiz yine puan kaybetmişti kazansak bizim için bir avantaj olacaktı. Saha şartları gerçekten çok kötüydü çalışmalarla ancak bu hale getirebildik” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız