SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kişisel Hesaplara Yer Yok"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:25:51
A- A+ PAYLAŞ

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, partilerinin iktidara gelişinin 11. yılını geride bıraktığını, 3 Kasım 2002 seçimlerinin Türkiye için bir milat olduğunu söyledi. Tüfenkçi, ayrıca yerel seçimlerle ilgili olarak da değerlendirmelerde bulundu ve partilerine yoğun ilgi gösterildiğini kaydetti.

"3 KASIM 2002 MİLATTIR.."

Tüfenkçi, iktidara gelişlerinin 11. yılının geride kalması nedeniyle şunları söyledi:

‘’Bildiğiniz üzere 3 Kasım Pazar günü AK Parti’nin millete hizmet için çıktığı yolculuğunda 11 yılı geride bırakmıştır.

14 Ağustos 2001 yılında halkın içinden çıkan kadrolarla kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 yılında girdiği ilk seçimde tek başına iktidara gelerek Türkiye ve Türk milleti için bir milat olmuştur. 

AK Parti ülkemizde her vatandaşımızın içinde kendi hayallerini, hedeflerini bulduğu, kendine yer bulabildiği bir siyasi parti olmakla beraber Türkiye’nin en istikrarlı, geniş katılımlı, zengin içerikli, istişare geleneği olan partisidir. 

Değerli hemşerilerim, Türk siyasi hayatında önemli bir kilometre taşı olan 3 Kasım 2002 seçimleri,  sadece AK Parti için değil, Türkiye için, bütün milletimiz için yeni bir başlangıçtır. 

Türkiye, bu başlangıç ile adeta karanlık bir tünelden aydınlığa çıkmış, büyük bir bunalım ve krizden istikrar sahiline ayak basmıştır,  

3 Kasım 2002’de millete efendilik taslayanlar gitti, millete hizmetkâr olanlar geldi.

Cumhuru hor gören, cumhuriyet istismarcıları gitti, cumhuru kucaklayan, onu bağrına basan gerçek cumhuriyetçiler geldi,

1950'de ‘Yeter Söz Milletindir’ diyerek demokrasi bayrağını açan Menderes'in, 1983'de milletin desteğiyle kalkınma hamlesi başlatan Özal'ın, 1996’da vesayet yönetimine karşı milletin tercihiyle iktidara gelmeyi başaran Erbakan'ın takip ettikleri yolu izleyerek bugünlere gelen iktidarımız, Türkiye’yi koalisyon iktidarlarının sürüklediği kaos yönetiminden kurtarmıştır.

AK Parti, Türk siyaseti üzerine karabasan gibi çöken darbeci, vesayetçi, elitist zihniyeti tasfiye ederek, ileri demokrasiye hak ve özgürlüklere inanan bir anlayışı hâkim kılmıştır.

‘Türkiye'yi 4 temel taş üzerinde yükselteceğiz’ diyerek çıktığımız bu yolda eğitimde, sağlıkta, adalette ve emniyette atılan adımlarla, yapılan hizmetlerle Türkiye’de zihin devrimi gerçekleştirmiştir."

YEREL SEÇİMLER..

AKP İl Başkanı Tüfenkçi, yerel seçimlerle ilgili olarak da şöyle konuştu:

"Bildiğiniz üzere 30 Mart 2014 yapılacak mahalli seçimler için 1 Ekim’de başlayan aday adaylık başvuruları 1 Kasım Cuma günü itibariyle son bulmuştur.

Bu 1 aylık süre zarfında birçok arkadaşımız AK Parti kadrolarını katılıp milletimize, memleketimize hizmet etmek için İl Başkanlığımıza ve ilçe Başkanlıklarımıza başvuruda bulunmuştur. 

Partimize 10’u Büyükşehir olmak üzere toplamda 135 kişi belediye başkanlığı için aday adaylık başvurusunda bulundu, 

Belediye meclis üyeliğinde ise Battalgazi ilçemize 154, Yeşilyurt ilçemize ise 160 kişi başvurmuştur.

Bildiğiniz üzere meclis üyeliği başvuruları 1 Aralık’a kadar uzatıldığı için merkez ilçelerimizde ve diğer ilçelerimizde başvurular devam etmektedir.

İlçelerimize başvuran aday adayı sayısı ise şu şekildedir;

BATTALGAZİ 16

YEŞİLYURT 18

AKÇADAĞ 16

ARAPGİR 1 ( Haluk Cömertoğlu – Mevcut Başkan )

ARGUVAN 1 ( Vahap Doğan )

DARENDE 8

DOĞANŞEHİR 8

DOĞANYOL 3

HEKİMHAN 13

KALE 10

KULUNCAK 6 

PÜTÜRGE 13 

Son olarak YAZIHAN’a ise 12 kişi başvuruda bulundu. 

Ben, şahsim ve teşkilatım adına partimize gösterilen bu yoğun teveccühten dolayı tüm aday adayı arkadaşlara teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.

AK Parti çatısı altında hizmet etmek isteyenlerin bu denli çok olması milletimizin partimize olan ilgi ve alakasını göstermektedir ki bu da bizi memnun etmiştir.

Değerli arkadaşlar, AK Parti, bir ekip hareketi, bir gönül hareketi, bir ortak akıl hareketi olarak ortaya çıkmış büyük bir ailedir,

Bu büyük AK Parti ailesinin en önemli özelliği, her bir ferdinin gönül bağıyla birbirine bağlı olması, birlik ve bütünlük içerisinde, dava bilinciyle hareket edip, inanç ve azimle mücadelesini sürdürmesidir. 

Bu mücadelede kesinlikle kişisel hesaplara, senlik, benlik çekişmesine yer yoktur.

Bu anlamda aday adayı arkadaşların da hiçbir şahsi hesap içerisine girmeden, parti kurum kimliği ve imajını gözeterek çalışmalarını yapacağına inanıyorum.

9 Kasım’da yapacağımız temayül yoklamaları ile il teşkilatı olarak aday adayları ile ilgili süreci tamamlayacağız,

Bu süreçten sonra yapılacak olan anketler ve Genel Merkez’imizin yapacağı değerlendirmeler neticesinde adaylarımız netleşecektir,

Bu demektir ki 135 aday adayı içerisinde 15’üyle yola devam kararı çıkacak.

Aday gösterilmeyen veya belediye meclisinde sıralamaya alınmayan arkadaşlarımız kesinlikle kaybettim diye düşünmemelidir,

Bu yarış kazanma veya kaybetme yarışı değil, millete, memlekete hizmet etme yarışıdır.

Dolayısıyla tüm aday adayı arkadaşlarımız bu bilinç ve olgunlukla hareket etmelidir. 

Ben tüm aday adayı arkadaşlara başta kendi şahsı ve aileleri olmak üzere Malatya’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’tan temenni ediyor, yapacakları çalışmalarda başarılar diliyorum.’’

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız