SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kişiye Özel Yol' İddiası

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:24:54
'Kişiye Özel Yol' İddiası
A- A+ PAYLAŞ

Akçadağ Belediye Meclisi'nin Eylül ayı toplantısında, grup yolları yerine kişilere özel yol yapıldığı iddiaları gündeme getirildi.

Belediye Başkanı Ali Kazgan başkanlığındaki ilçe belediye meclisi toplantısı, üyeler ile bazı mahalle (köy) muhtarlarının katılımıyla yapıldı. Aralarında Levent Vadisi Kaya Tırmanışı Uygulama Projesi ile Katı Atık Transfer Alanı'nın belirlenmesi ve Büyükşehir Belediyesi'ne tahsisi kabul edildi. Kaya Tırmanışı projesi ile ilgili bilgi veren Kazgan, "Levent Vadisine çok ilgi ve alaka var. Konunu uzmanları vadinin tırmanma ve dağcılık gibi sporlar için ender yerlerden biri olduğunu ifade ediyorlar. Biz de bu görüşten hareketle bir tırmanma parkuru yapılması için harekete geçtik. Yaklaşık 40 bin lira maliyetli projeyi 12 bin 500 liraya kadar düşürdük. Kendi yerel turizm potasiyelimizi harekete geçirerek ilçemizi çekim merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Kültür Mahallesi 84 ada 22 ve 23 nolu parsellerdeki alanın çöp  tranfer alanı olarak  belirlenmesi ve büyükşehire tahsisi maddesi hakkında da bilgi veren Kazgan, ”İlçemizde toplanan çöplerin Battalgazi’deki alana götürülmesi büyük maliyetlere neden oluyordu. Bildiğiniz gibi çöp toplama ilçe belediyelerin  yetkisindedir. Kültür Mahallesi'ndeki 2 dönümlük alanın çöp transfer alanı olarak belirlenmesi sonucu buraya konulacak konteynerlerde toplanacak çöpler Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla arıtma tesislerine götürülecek” ifadelerini kullandı. 

Gündemdeki maddelerin görüşülmesinden sonra, CHP’li üyelerin verdiği ve yol yapım çalışmalarında, ağırlıklı olarak bazı mahallelerin gözardı edildiği ve kamuya ait  yollar yerine kişilere özel yollar yapıldığı iddiaların görüşüldü.

Çimiş, Keller ve Hançerli mahallelerinde yol yapım çalışmasının  yarım bırakıldığını içeren önerge için söz alan CHP’li üyeler “ İlçemizde yapılan çalışmaların  nimetlerinden belli bir kesim yararlanıyor. Bazı bölgeler gözardı ediliyor” ifadeleri ile yönetimimin ayrımcılık yaptığını iddia ettiler. 

CHP’lileri  yanıtlayan Başkan Kazgan; “Çimiş, Keller, Hançerli Grup yolları ile Fatih mahallesinde, yani iki ayrı bölgede yol yapım çalışmaları devam ederken, Büyükşehir Belediyesi ekiplerden birini geri istedi. Ben de gerek araç gerekse de personel bakımından güçlü olan Fatih Mahallesi'ndeki grubun kalmasını istedim. Tercihim yer olarak yanlış olabilir, ama araç ve ekip olarak tercihim  doğrudur. Asla ayrımcılık yoktur. Belediyemiz bir bütündür.”diyerek ayrımcılık yapılmadığını savundu.

CHP’li üyelerin verdiği ve Resuluşağı- Ancarlı grup yollarının yapımının durdurulup, bazı kişilere bahçe içinde yol yapıldığı iddiası için, başkan tarafından sorumlu elemanlar çağrılarak  meclise bilgi vermeleri istendi. Meclise bilgi veren sorumlular “ Konu büyükşehirin yetkisindedir. İlçemizle bir alakası yoktur.” diyerek bilgilerinin  olmadığını ifade ettiler. Başkan Kazgan ise “Yol yapımı yetkisi büyükşehirdedir. Bazı muhtarlar ilçeye bilgi vermeden direkt büyükşehire başvuruyor. Dolayısıyla da bilgimiz çok sonradan oluyor” diyerek ilçe belediyesine bilgi vermeyen bazı  muhtarlara sitem etti. Yapılan bu tartışmalardan sonra meclisin Eylül ayı çalşmaları sona erdi.

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız