SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kıskançlık Yapmayalım.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:59:26
A- A+ PAYLAŞ

Vali Vasip Şahin, Doğanşehir ilçesini ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulundu. 

Vali Şahin, ilk olarak beraberinde resmi kurum amirleri ile Doğanşehir ilçesinde Kaymakamlık binasını ziyaret etti. Kaymakam Mehmet Soğukpınar’dan ilçe hakkında ve kurumların çalışmaları hakkında brifing alan Vali Şahin ilçenin sorunları ve yapılacak çalışmalar hakkında istişarelerde bulundu. 

Vali Şahin beraberindeki heyetle birlikte daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü,Belediye Başkanı İbrahim Karaman’ı ziyaret ederek faaliyetleri ve sorunları hakkında bilgi aldı. Sürgü Beldesinde Belediye Başkanı Faruk Taşdemir’i taziyesi nedeniyle de ziyaret eden Vali Şahin, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ile birlikte Polat beldesine geçti. 

Polat Beldesinde İl Genel Meclisi Başkanı M. Naci Şavata, İşadamı Vahap Küçük, Doğanşehir Ziraat Odası Başkanı Abdurahman Doğan tarafından karşılanan Vali Şahin burada İlçe ve Belde Belediye Meclis üyelerinin de yer aldığı geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi.

Vali Şahin, toplantıda öncelikle yörenin sorun ve taleplerini dinledi. Ziraat Odası Başkanı Abdurahman Doğan İlçede Tarımsal Meteoroloji Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonu kurulması amacı ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü nezdinde girişimde bulunduklarını ve 25 bin ton elma kapasiteli ilçeye bu istasyonun kazandırılması için her türlü maddi desteği sağlamak amacı ile oda olarak karar aldıklarını belirtti.

Toplantıda konuşan Milletvekili Şahin, “Köylümüzün kendi köyünde kalmasını teşvik etmek, köylünün köyden kente göç etmesinin önüne geçilmesinde hem fikir olunması nedeni ile başta hayvancılık olmak üzere yüzde 200-300‘den fazla bütün alanlarda tarımsal destek verildiği, öncelikle hayvancılıkla uğraşan ve 50 adet büyükbaş hayvan sahibi köylülerin kendi köylerine ait meralarını kullanmalarından yana olduklarını, meralarında ekonomiye kazandırılması gerektiğini, atıl durumda olan kendi köylüleri tarafından kullanılmayan meraların hayvancılığa ve ekonomiye kazandırılması için, hayvancılığa ve ekonomiye katkı sağlaması için başka bölgelerden gelen insanlar tarafından kullanılmasını destekliyoruz. Bu konuda sayın Valimize büyük görevler düşmektedir, Bizim benim köyümün önünde yer alan mera bana yar olmayacaksa başkasına da yar olmasın düşüncesinde olmamamız lazım. Bizim bu konuda, bu meraların havyacılığa ve ekonomiye katkıda bulunması için hoş görülü olmamız lazım”dedi.

GÖLETLER İÇİN TALİMAT

Vali Şahin ise, “Burada birlikte olmak, bir takım sorunları ve bir takım talepleri birlikte değerlendirmek için buradayız. Gördüğüm kadarı ile de herkes konusuna oldukça hakim ve konusunu ciddiyetle ele alıyor ve takip ediyor. Gördüğüm kadarı ile Ziraat Odası Başkanımız İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ve diğer teşkilatlarla yakın bir diyalog ve iş birliği içerisinde mevcut imkanları birlikte çiftçilerimiz lehine nasıl kullanabiliriz onun mücadelesi ve gayreti içerisinde çalışıyorlar. Ben çalışmalarının bereketli olmasını diliyorum. Öncelikle gölet konusuna değineyim, Sayın bakanımızın burada ve başka yerlerde açık taahhüdü oldu, “Bin Günde Bin Gölet” projesini başlattık, elinizde gölet olabilecek neresi varsa biz yapmaya hazırız. Dolayısı ile bu bizim için bir açık çektir, ben özellikle kaymakamlarımız, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz başta olmak üzere ilgili diğer daire amiri arkadaşlarımıza talimat verdim. Nerede gölet yapılamasını uygun gördüğünüz yer varsa bize bildirin, Devlet Su İşleri Müdürlüğü’ne talep olarak iletelim, gerekli teknik incelemeler yapılsın bizlerde takip edelim, bu konuda arkadaşlarımız yavaş yavaş taleplerin iletiyorlar. Sizlerin biraz önce bize ilettiğiniz 2 köy ve 4 beldeye ait gölet talebiniz bize ulaşmıştır veya ulaştırılmak üzeredir. İnşallah zemin veya sudan kaynaklı bir sorun olmaz ve Devlet Su İşleri kanalı ile hayata geçirilmesini sağlarız. Sayın Bakanımız ziyareti esnasında İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğimiz tarafından yapılması gereken projelerimizi Devlet Su İşleri uhdesine alarak çözmeye söz verdi, bizde projelerimizi kendilerine gönderdik” şeklinde konuştu.

-“MERALARI EN VERİMLİ ŞEKİLDE KULLANIN”

Meralar ile ilgili konuya da değinen Vali Vasip Şahin, “Meraların kiraya verilmesi ve ıslahı konusu son bir kaç yıldır özellikle üzerinde durulan bir konu, meraların sırayla kullanılması ve diğer tarafın yem bitkileri ile desteklenerek meraların her daim hayvanlarımızın ihtiyacına hazır hale getirilmesi noktasında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın özel bir çalışması var. Kiraya verilmesi konusunda, merayı o köy kullanıyorsa öncelikle merayı kullanma o köyün hakkı, kimse o merayı alıp bir başkasına kiraya vermez, ama genellikle mera kiralamalarında karşılaştığımız hususlar ya o köyde yeterince hayvan yok ya da o köyde hayvanlarını meraya çıkarak kadar bu işi yapan gayret eden kimse yok, ama orada yaz ayları geçiyor orada yetişen bitkiler değerlendirilmeden kuruyor. Bu bizim ekonomik değerimiz, bir taraftan ithal eti durduralım diyoruz, haklı bir taleptir, bir taraftan da kendimiz üretmiyoruz, üretenleri destekleyecek bir takım tedbirlerin yanında yer almıyoruz. Bu ihtiyacımızı karşılamamız lazım, en doğru kaynak da kendimizin ithalata ihtiyaç duymadan kendi imkanlarımız ile kaynaklarımızı kullanarak yapacağımız üretimdir. Ama orada da körü körüne bir karşı çıkışla karşılaştığınızda o zaman çözümsüz kalıyor, Hem idare olarak hem de mevzuatımız gereği ilk önceliğimiz o köyde yaşayan insanların o meralardan istifade etmesi ama tamamından istifade ederek ve verimli rantabl bir şekilde onu kullanarak üretime ve ekonomiye katkı sunması, ama onu kullanmıyorsa o köylü, ekonomiye katkı sunmuyorsa o köylü, onu bir başka kullanan tarafından da kullandırılarak ve kiralanarak ekonomiye katkı sağlanılması, burada lütfen biraz daha geniş düşünelim, kıskanç davranmayalım. Konuya bir başka yönden de bakalım burası bizim köyün merası, bizim köyün arazisi ama neticede hazinenin arazisi ve bütün millete ait. Bizim önceliğimiz burada o köyde oturuyor olmaktan o merayı kullanma hakkımız var, ama kullanmıyorsak onun sahibi onu bir başkasına da kullandırma hakkına da sahiptir. Dolayısı ile bu konuda benim sizlere tavsiyem lütfen meraları en verimli şekilde kullanın. Üç hayvan yerine on üç hayvan bakalım, yirmi tane gücünüze göre, devlet de hem hayvancılık da hem de yem bitkilerinde önemli teşvikler veriyor. Belli zamanlarda belli kaynaklardan önemli teşvikler verilmektedir. Bunlardan istifade etmemek mümkün değil, köyde oturup da niye bunlardan istifade etmeyelim? Bu millet bu devlet bu imkanı bizlere sunuyor, o zaman bunlardan istifade edeceğiz” şeklinde konuştu.

Toplantı ve ziyaretlere İl Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hasan Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İl Sağlık Müdürü Dr. Nail Umay, Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya ve Valilik Özel Kalem Müdürü Ali Karadeniz katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız