SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kıskanıyorlar Efendim.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:46:05
A- A+ PAYLAŞ

CNN Türk’de yayınlanan “Burada Hayat Var” adlı programa AKP Malatya Milletvekili Cemal Akın ile sanatçı Selahattin Alpay katıldı.

Milletvekili Akın “Hiçbir Malatyalı kendi memleketine kızmaz. Biz memleketimizin yetiştirmiş olduğu güzel insanlarla her zaman mutlu olmuşuzdur. Mesela Selahattin Alpay gibi Malatya’nın yetiştirmiş olduğu güzel sanatkar arkadaşlarımızın varlığı bizi mutlu ediyor. Ben Milletvekili seçildikten sonra Malatya’dan ayrılanlardanım. Bütün ömrüm Malatya’dan geçmiştir. Malatya’da enteresan bir destek vardır. İstanbul’da hangi siyasi partiden olursa olsun, hep bir birlerine destek verirmişler. Malatyalılar gittikleri yere har zaman aş ve iş götürmüştür. Hiçbir zaman gittiği bölgeye yük götürmemiştir” şeklindeki ifadeleri kaydetti.

Milletvekili Akın şunları söyledi, “Malatya en eski devlet yapılanmasına sahip olan Arslantepe’ye sahiptir. Şimdiye kadar bilinen devlet tarihinin anlayışı değişti. Daha önce Mezopotamya’da ilk devletlerin kurulduğu zannedilirken, şuanda en eski tarih itibariyle Malatya en eski devlet kurulan bir yerleşim yeridir. Bunu tanıtabilirsek, büyük bir turizm potansiyeli taşımakta. Malatya yerleşimi itibariyle Selçuklular ve Osmanlı döneminde İpekyolu üzerinde oluşu, tarihte ehemmiyetini arttırmıştır. Malatyalılar fevkalade eğitimlidir. Selçuklular Malatyalılardan seçkin insanların yaşadığı yer olarak bahsetmekte. Malatya bu özelliğini Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde devam ettirdi. Çanakkale Muharebelerinin komutanı Malatyalıdır. Cumhuriyet döneminde 2 Cumhurbaşkanı Malatyalıdır.  İz bırakarak Cumhurbaşkanı ve başbakan olarak görev yapan insanları Malatya yetiştirmiştir. Malatya bir mayalanma bölgesi. Malatya Battalgazi’nin şehri. Malatya medreseler şehridir. Selçuklu prenslerini eğitim gördükleri Medreseler, Malatya medreseleridir. Bu biraz tarihte saklı ve gizli kalmış, anlatılmamış. Gönül sultanlarından Niyazi Mısri Malatyalıdır.”

Selahattin Alpay, “100 çeşit bulgur yemeğimiz var, belki bulgur yemeği üzerine bir festival düzenleyebiliriz. Bana göre dünyanın en güzel yemeği ve en doğal yemeği yaprak sarmasıdır” dedi.

Program sunucusunun, “Bir dilek tutarsanız ne tutarsınız Malatya için?” sorusuna Akın, “Malatya için kayısısının, sanayisinin, sağlık turizminin, kültür turizminin geliştiği bir Malatya” şeklinde cevap verdi.

Program sunucusunun “Yeşilyurtlulara Şeytandereliler diyorlarmış” ifadesine Alpay,  “Kıskanıyorlar efendim, ticarette müthiş beyinleri vardır” şeklinde cevap verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız