SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kışla Oldu Yerleşke

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi'ne devredilen askeri kışlada eğitim gören öğrenciler, askeri kışla görünümündeki okulda eğitim görmekten mutlu olduklarını söyledi.

Kurtuluş Savaşı'na katılmış subaylardan olan Kara Kuvvetleri eski Komutanı Orgeneral İbrahim Necati Tacan'ın ismini taşıyan Battalgazi ilçesindeki Tacan Kışlası, Genelkurmay Başkanlığı tarafından eğitim amaçlı kullanım için 2007 yılında İnönü Üniversitesi'ne devredilmişti.

İnönü Üniversitesi ise kendilerine devredilen Tacan Kışlası'nın girişine Tacan Yerleşkesi tabelasını asarak, Akçadağ Meslek Yüksekokulu, Battalgazi Meslek Yüksekokulu ve Yakınca Meslek Yüksekokulu'nu buraya taşıdı.

Eski kışlanın bazı binaları, eğitim sınıfları ve laboratuar olarak kullanılırken, bazı binalar ise hala askeri nokta görünümünde bulunuyor. Kışladaki tüm nöbet kulübeleri yerinde dururken, binalardaki askeri tabelaların büyük çoğunluğu ise eski özelliğini koruyor. Askerlerin spor yaptıkları eğitim alanı ve nöbete götürülen askerlerin silah emniyetlerini kontrol ettikleri "Doldur-boşalt" istasyonu da olduğu gibi yerinde duruyor.

İnönü Üniversitesi Tacan Yerleşkesi'ndeki meslek yüksek okullarının müdürü Doç. Dr. Bülent Alıcı, "Tacan Yerleşkesi, askeri kışladan üniversitemize devredilmiş bir saha. Geçen yıl 3 meslek yüksekokulu buraya taşınarak, eğitimlerine devam ediyorlar. Bunlar Akçadağ Meslek Yüksekokulu, Battalgazi Meslek Yüksekokulu ve Yakınca Meslek Yüksekokulu. Burada bin civarında öğrenci ile burada eğitime devam ediyoruz. Bu konuda askeri birimlerimize çok teşekkür ediyoruz. Burası askeri amaçlarla yapıldığı için binaları eğitim amaçlı olarak yeniden düzenlemek oldukça güç oldu" dedi.

Öğretim üyelerinin askeri kışla görünümündeki okulda eğitim verme şaşkınlığını üzerinden attığına inandığını belirten Doç. Dr. Alıcı, "Eksikliklerimiz var, ama bunlar zamanla hepsi aşılacaktır. Öğretim üyelerimizin o şaşkınlığı da ortadan kalkacaktır" diye konuştu.

Öğrenciler ise okuldan memnun olduklarını ve askeri kışla görünümünden rahatsız olmadıklarını söyledi. Çevre düzenlemesinin ve yolların zamanla yapılacağına inandıklarını belirten öğrenciler, "Alışmak güç oldu ama sonunda alıştık. Askeri kışla görünümü aslında bizim için güzel oluyor. Bir taraftan da alıştırma oluyor. Burası bizi heyecanlandırıyor, değişik bir havası var" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız