SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kışlada Hasret Giderdiler

A- A+ PAYLAŞ

2.Ordu Komutanlığına bağlı Malatya’daki birliklerde askerlik görevini yapmakta olan 309.Kısa Dönem erler, intibak sürelerinin tamamlanması nedeniyle yemin ettiler. Yemin töreninin ardından, kısa dönem 158 asker, töreni izlemeye gelen yakınlarıyla hasret giderdiler.

2.Ordu Ulaştırma Alay Komutanlığı Altay Kışlası’nda gerçekleştirilen yemin törenine katılan ve acemi erlere hitaben konuşan 2.Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Yaşar Bal, Türk ulusunu esaretten hürriyete, cahillikten çağdaş medeniyete taşıyacak yegane yolun Atatürkçü Düşünce Sistemi olduğunu ve bu sistemin Türk askerinin manevi gıdası olduğunu belirtti.

“ Türk askerinin sahip olması gereken değerlerin başında Cumhuriyete ve yurda gönülden bağlılık gelir” diyen Tuğgeneral Bal konuşmasında daha sonra şunları söyledi:

“ Türk milletinin ve vatanın bölünmez bütünlüğü, Türkiye Cumhuriyeti’nin devamlılığı, Atatürk ilke ve inkılaplarına yürekten bağlılıkla sağlanır. Bu ilke ve inkılaplar, Anayasamızda yer aldığı şekilde Türkiye Cumhuriyeti’nin de temel ilkeleridir.Bu ilkelere yaşamınız boyunca sahip çıkmak asli göreviniz olmalıdır. Atatürkçü Düşünce Sistemi ve ilkeleri tüm davranışlarınıza yol gösterici olmalıdır. Çünkü Türk ulusunu esaretten hürriyete, irtica nın karanlığından aydınlığa, yoksulluktan refaha, cahillikten çağdaş medeniyete taşıyan yegane yol, Atatürkçü Düşünce Sistemidir. Atatürkçü Düşünce Sistemi’nin Türk askerinin manevi gıdası olduğunu unutmayın”

Ulaştırma Eğitim Alay Komutanı Ulaştırma Albay Akif Karamustafa’da konuşmasında, “ Sizden önce, vatan borcunu ödemek için gelen büyükleriniz ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kasteden emperyalist güçler ve onların desteklediği bölücü mihraklara karşı görevlerini Gelibolu’da, Sakarya’da, Dumlupınar’da, İnönü’de, Kıbrıs’ta, günümüzde de Güneydoğu’da vatan hainlerine karşı en iyi şekilde yaptılar. Her türlü engele, kalleşliğe ve iki yüzlülüğe rağmen yapmaya da devam eriyorlar” diyerek şunları söyledi:

“ Ne mutlu ki uğrunda hayatımızı feda edebileceğimiz güzel bir vatanımız ve büyük bir ulusumuz var. Bu duygularla büyük Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete ve onun ilke ve inkılaplarına bağlılığınızı her durumda gösterin. Bugün ülkemizde, demokrasinin ve Cumhuriyetin sağladığı imkanlar, rejim düşmanı hain kişiler tarafından ustalıkla kullanılmak istenmektedir. Bu şer ve bölücü güçlerin faaliyetlerini, dikkatle izleyerek, her türlü sızmalara ve propagandalara karşı en büyük silah ve rehberiniz Atatürkçülük olduğunu asla unutmayın”

Törende kısa dönem askerler adına Sakarya’dan Kürşat Hataş konuşma, Trabzon’dan Volkan Koç şiir okudu. Birliğe ilk katılan Sivas’tan İrfan Koçyiğit’e 2.Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Yaşar Bal plaket verirken, Bal ayrıca eğitimde başarı gösteren 3 kısa dönem acemi askere de saat hediye etti.

Tören askerlerin yemin etmesi ve geçiş töreni ile sona erdi. Törenin ardından kısa dönem erler töreni izlemeye gelen aileleri ile hasret giderdiler.

Yemin törenine Vali Yardımcısı Engin Durmaz, 2. Ordu harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Yaşar Bal, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz ile kurum ve kuruluş yetkililerinin yanı sıra acemi erlerin yakınları katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız