SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kışlada Uyuşturucu" İddiası

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:45:47
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet'te, Mert Taşçılar imzasıyla yayınlanan Ankara kaynaklı bir haberde, Malatya'daki Altay Kışlası'nda askerlerin yüzde 12'sinin uyuşturucu kullandığı iddiasına yer verildi.

Gazetede, "Kışlada hint keneviri- Uyuşturucu alışkanlığı askerde de yakayı bırakmıyor" başlığıyla yayınlanan haber şöyle:

"ANKARA - Uyuşturcu bağımlılığı kışlalarda da kendini gösteriyor. Kimi kışlalarda “otların arasına ekilen hintkenevirlerinin” yakalandığı, TSK’nin raporlarına yansıdı. Malatya’daki Altay Kışlası’nda “Madde bağımlısı erbaş ve erler” hakkında yapılan tespitler “Hizmete Özel” istihbarat raporlarında da yer aldı. Kışladaki asker arasında uyuşturucu kullananların oranının yüzde 12 düzeyinde olduğu belirtilen raporda, çoğu er-erbaşın özenerek uyuşturucuya kışlada başladığı, mevzuatın yetersizliği nedeniyle “disiplinin sağlanamadığı” dile getirildi.

Son olarak Ağrı’da bir askerin kışladan kaçarak uyuşturucu tacirleriyle uyuşturucu satın almak için buluşması ve çıkan anlaşmazlık sonucunda bıçaklanarak gasp edilmesinin ardından Malatya’da bir kışlada da 66 askerin uyuşturucu kullandığı tespit edildi. 

İkinci Ordu İstihbarat Komutanlığı’ndan İkinci Ordu Karargâhı’na gönderilen “Hizmete Özel” tutanakta, 4 maddelik tespitler sıralandı. O tespitler şöyle yazıldı:

Altay Kışlası Rehberlik ve Danışmanlık Merkezi (RDM) personeli ve birlik komutanları ile yapılan toplantıda İs. A. K.lığı emrinde görevli 64, Hv. Svn. Tb. K.lığında 2 erbaş erin toplamda Altay Kışlası’nda 66 erbaş erin esrar ve uyuşturucu madde bağımlısı olduğu, bunun da Altay Kışlası erbaş er genel mevcuduna oranı yüzde 12’dir.

Madde bağımlısı olmayan personel de yasal mevzuatın yetersizliği nedeniyle ve özenti duyarak madde bağımlısı olma eğilimi göstermektedir.

Bu kapsamda; Altay Kışlası’nda görevli yukarıda belirtilen personelin yarısının başka birliklere tertip edilmesinin disiplinin sağlanması bakımından elzem olduğu değerlendirilmiştir.”

Uyuşturucu olarak kullanılan esrar ya da hapların kimi kışlarlar da dışarıdan alındığı öğrenildi. Geniş alana yayılan kışlalarda uyuşturucunun, otların arasında yetiştirildiği de belirtildi. İstanbul Eyüp’te bulunan bir kışlada benzer bir durumun yaşandığı da öğrenildi. 

Geçen aylarda tugay içerisinde uyuşturucu kullanan kişilerce ekilen hintkenevirleri sivil yurttaşların ihbarı üzerine polis tarafından bulundu. Olayın failleri ise askeri birlik içerisinde ekilen hintkenevirlerini sularken yakalandı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız