SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kışlanın Bir Kısmı Park Olacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:38:53
A- A+ PAYLAŞ
 
Akoğuz Kışlası İndere Jandarma bölgesinin yer aldığı bin dönüme park yapılacağı öğrenildi. 
 
Adalet ve Kalkın Partisi Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Belediye Başkan Yardımcısı Selim Pilten, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Malatya Bölge Müdürü Fehmi Yüksel ve Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkan Yardımcısı Murat Turgut ve bazı partililer, bazı il genel meclisi üyeleri Orduzu Pınarbaşı’nda inşaat çalışması süren Turgut Özal Tabiat Parkı’nda inceleme yaptılar. Burada yapılan basın açıklamasında konuşan Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Malatya Bölge Müdürü Fehmi Yüksel, “2009 yılında çalışmalarına başlanılan Turgut Özal Tabiat Parkı’nda 500 gün olan iş bitirme gününü daha erken çekmeyi hedefliyoruz. Piknik, spor kompleksi, büfe kafeterya, tuvalet gibi bölümler olacak Turgut Özal Tabiat Parkı’ndan vatandaşlarımız yılbaşından sonra yararlanacak” dedi.
 
Malatya milletvekili Öznur Çalık ise, Milli Parklar Genel Müdürü Mustafa Yalınkılıç döneminde Malatya’ya yapılması planlanan Turgut Özal Tabiat Parkı bu yılın sonlarına doğru tamamlanması planlandı” diyerek, 5 milyon TL'ye mal alacağını kaydetti. “At binmek ve spor dahil olmak üzere, gezmek ve dinlenmek isteyen, bir nefes almak isteyenlere bu alanı kullanacak” diyen Çalık, parkın Aralık ayının ortasında hizmete açılmasının planlandığını vurguladı.
 
Müteahhit firma yetkilisi Cengiz Hasmer de doğa parkı hakkında bilgi aktardı. Bu arada, Orduzu Pınarbaşı’ndaki basın açıklamasında bir de müjde veren milletvekili Çalık, “Milli Parklar Bölge Müdürlüğü’nün Malatya’da olmasının bir avantajını daha açıklıyorum. Akoğuz Kışlası, İndere jandarma bölgesinde bin dönümlük alanı milli parklar bölge müdürlüğüne devir işlemleri tamamlandı. Tahsis işlemleri başlatıldı. Milli Savunma Bakanlığı onayladı ve Başbakanımızın imzasından çıktı. Maliye Bakanlığı’nda imza aşamasında Akoğuz Kışlası bölgesine Milli Parklar Bölge Müdürlüğü de buraya taşınacak“ dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız