SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kışlaya 2 Fakülte..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi'ne bağlı olarak açılacak olan Ziraat Fakültesi ile Su Ürünleri Fakültesi'nin kurulacağı alan Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından tahsis edildi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı ziyaret ederek bir süre görüştü.

Ziyarette konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ilçelerinde Türk Silahlı Kuvvetlerine ait olan Tarcan Kışlası'ndaki 450 dönümlük alanın Ziraat Fakültesi ve Su Ürünleri Fakültesi kurulması için tahsis edilmesinden dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Gürkan, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız ve 2. Ordu eski Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık'a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Gürkan, eğitime verilen destek ile Battalgazi ilçesinin tarihdeki yerini yeniden alacağını ve ilçelerinde yeni bir dönemin başlayacağını söyledi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu ise, "Türk Silahlı Kuvvetlerimizin büyük desteği ile Ziraat Fakültesi ve Su Ürünleri Fakültesi'ne yer tahsisi yapıldı. Bu konuda bizlere büyük destek veren başta 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız'a ve eski Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık'a ve tüm askeri yetkililerimize teşekkür ediyoruz. Bizim her iki fakültenin kurulması için yer sıkıntımız çözüldü ve tapu, üniversitemiz adına kaydedildi. Tek sıkıntımız 1 yıldan beri Bakanlar Kurulu'nda bekleyen iki fakültemizin kuruluş kararlarının imzalanmasıdır. Bakanlar Kurulu kararından sonra çalışmalara hemen başlayacağız. Buradaki Ziraat Meslek Lisesi'nin de üniversitemize verilmesi ile birlikte ikinci bir kampüs kurulmuş olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız