SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kışlaya Batı Şehri Kuracağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:36:22
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Altay Kışlası (Eski Ulaştırma Alayı) yerinde batı şehir kuracaklarını bildirdi.

Malatya’nın 30 Mart 2014 yerel seçimiyle birlikte büyük şehir olması ve kendisinin de 2’nci döneme de seçilmesi nedeniyle yeni 5 yıllık döneminde neleri yapacağını İHA’ya anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Bu dönem içerisinde imarla ilgili yeniden revizyonlar yapacağız. İlçe, belde ve köylerin imar durumunu gözden geçireceğiz. Sağlıklı yapılaşmayla ilgili tip projeler üreteceğiz. Şeker arazisinde kültür alanı projesi yapılacak. Altay kışlası gibi alanların, şehirde batı şehri kuracağız. 1/100.000 bin çevre ölçekli çevre planına göre, sadece merkez değil, köyler dahil, tarım ve yeşil alanların korunmasına dair, sanayi ve konut alanların belirlenmesine dair, şehrin geleceğini bir plan çerçevesinde yapmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Hedef koyduğumuz projelerin başında, bulvar ve cadde sayısını çoğaltacağız. Şehrimizde bulvar ve cadde sayısı az. Büyük bulvarlar ve yeni yollar açacağız. Halkımızın kullanabilir alanları oluşturma çalışmaları çerçevesinde Ak Oğuz Kışlası alanı, Tecde’deki alanların piknik alanlarına dönüştürülmesi gibi, Orduzu Pınarbaşı’nın halkımız tarafından kullanılması gibi çalışmalarımız var” diyen Çakır, “1 milyon yetişmiş ağaç dikim hedefimiz var. Kendi ağaç ve çimlerimizi yetiştirme çalışmamız var. Kültürel şehir dönüşüm projeler, sağlıklaştırılmış bölgeler çalışmalarımız olacak. Eski çarşıların korunması ve yaşatılması çalışmalarımız olacak. Kısacası, büyükşehre büyük projelere imza atacağız” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız